Leden Architectenbranche stemmen in met Transitieplan

De leden van het CNV konden stemmen en hun mening geven over het Transitieplan. De CNV-leden hebben in zeer grote meerderheid ingestemd met het plan en dat geldt ook voor de achterbannen van BNA en de andere bonden, FNV en de Unie.

Waarom een Transitieplan?

De Wet Toekomst Pensioenen was aangenomen. Deze wet brengt wijzigingen in de Pensioenwet en introduceert het begrip transitieplan. In het transitieplan beschrijven de sociale partners de overgang van het Pensioenfonds voor de Architectenbureaus  PFAB) naar het nieuwe pensioenstelsel. Onder sociale partners worden alle cao-partijen verstaan die betrokken zijn bij PFAB. In de vorige nieuwsbrief hebben jullie van de inhoud kennis kunnen nemen.

Ingangsdatum

Sociale partners hebben samen met het bestuur van PFAB en in afstemming met de pensioenuitvoeringsorganisatie en de vermogensbeheerder de transitiedatum vastgesteld op 1 januari 2027.

Tot slot

Het CNV is zeer tevreden met het bereikte resultaat en de instemming van de leden. Dank voor jullie opmerkingen en steun gedurende het onderhandelingsproces! We wensen jullie een mooie zomer toe en voor wie nog op vakantie gaat een fijne vakantie.

Jerry Piqué
Onderhandelaar CNV
M 06 5160 2052
j.pique@cnv.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error