Geen APC: nieuwe cao-onderhandelingen bij Allnex

Vorige week hebben CNV- en FNV-leden bij Allnex besloten niet akkoord te gaan met de Automatische Prijscompensatie (APC). We beginnen daarom weer helemaal opnieuw. Op 31 oktober gaan we praten over de cao.

Jullie werkgever vindt het jammer dat de uitkomst van onderhandeling is afgewezen. Dat snappen we deels: we hebben ons gezamenlijk ingezet om dit tot succes te brengen maar dat is dus niet gelukt. Vrijwel unaniem stemden CNV- en FNV-leden tégen, vorige week bij de ledenraadpleging. Vooral de magere afspraken rond de eenmalige extra beloning en RVU speelden een rol bij de overweging. De tijdsduur - een cao van 3 jaar - gaf volgens velen juist onzekerheid over het accuraat kunnen inspringen op veranderingen die de overheid zou kunen opleggen. Zoals een lid het zei: "Het idee van APC is goed, maar niet zó! Vooral uitgestelde loon-uitbetaling zien we niet zitten."

Gewoon voorstellenbrief 

We zullen nu verder moeten onderhandelen. Het was niet makkelijk om op korte termijn geschikte data te vinden, maar de eerste is er wel uitgekomen: Woensdag 31 oktober 2024 van 10.00 tot 15.00 uur. Dan komen we weer "gewoon" met onze oorspronkelijke voorstellenbrief. Die hebben we nog maar eens een keer toegevoegd: zie bijlage.

Met vriendelijke groet,

Peter Passier en Rinke de Ridder (kaderleden CNV)
Leon van der Elsen (bestuurder CNV)

Downloads