Eindbod Athora afgewezen door de CNV leden. Teken de Petitie!

De leden van het CNV hebben zich uitgesproken, 6 op de 10 leden hebben het eindbod van de werkgever afgewezen. Klik verder om de petitie te ondertekenen!

Het feit dat de leden van CNV het eindbod hebben afgewezen betekent dat wij deze cao vooralsnog niet zullen tekenen. Ook bij de FNV heeft zich eveneens een meerderheid van de leden tegen het eindbod uitgesproken. Bij de Unie heeft een meerderheid voorgestemd. De Unie heeft besloten CNV Vakmensen en FNV Finance de ruimte te geven door vooralsnog het ondertekenen van de cao uit te stellen zodat CNV en FNV hun leden kunnen raadplegen over het afwijzen van het eindbod.

Teken de petitie!

Een duidelijke meerderheid van de leden heeft zich tegen het eindbod uitgesproken. Maar ook de voorstemmers waren duidelijk niet gelukkig in hun achtergelaten opmerkingen. Daarom heeft CNV Vakmensen en FNV besloten een petitie voor de duur van een week open te zetten. Werknemers van Athora, leden of niet-leden, roepen Athora daarbij op de loonsverhoging te heroverwegen en met een beter bod te komen.

Met de petitie willen wij Athora duidelijk maken dat wij een loonstijging eisen voor iedereen van 250 euro per maand en 2% structureel daar bovenop! Dat zorgt voor een gemiddelde loonstijging van 8,4%, waarbij de laagste schaal 11,9% loonstijging krijgt en bovenin 5,8%.

De petitie: https://forms.office.com/e/b6ztFgsS5c

Vervolgstappen

CNV Vakmensen en FNV Finance zullen volgende week met de leden in gesprek gaan. Hiervoor zal een ledenbijeenkomst georganiseerd worden waar de CNV leden zich kunnen uitspreken om tot een eventueel actietraject te komen om de eis van de werknemers van Athora voor een goede structurele loonsverhoging kracht bij te zetten.

De ledenvergaderingen zullen een zogeheten ¾ vergadering zijn. Dit houdt in dat de CNV leden zullen moeten stemmen of zij een actietraject willen aangaan. Hiervoor is een meerderheid van ¾ van de aanwezige leden bij de ledenvergadering nodig. Voor deze ledenvergadering ontvang je binnenkort nog een uitnodiging van ons.

Whatsapp groep Athora

Wil je up to date blijven over de ontwikkelingen bij Athora over de CAO? Meld je aan voor de Athora whatsapp groep! Whatsapp mij op 0681920379 en ik zal je eraan toevoegen.

Dit zal mij en CNV Vakmensen helpen om jullie te kunnen vertegenwoordigen en snel te kunnen schakelen. Ook is het prettig om elkaar snel op de hoogte te kunnen houden bij eventuele ontwikkelingen.

De cao online

Iedereen kan, lid of geen lid, meepraten op de cao-pagina Athora, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao Athora kun je vinden op: jouw cao-pagina.

Vragen, opmerkingen, lid worden

Heb je nog vragen, opmerkingen, laat het ons weten! Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven.

Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen

 

Met vriendelijke groet,

Tossif Alvi, bestuurder CNV Vakmensen

t.alvi@cnvvakmensen.nl

0681920379