Een bonus van 400 euro ophalen? Was het maar zo!

leeg

Vandaag zijn wij bestookt met vragen waarom wij jullie niet geïnformeerd hebben om mogelijk €400,00 op te vragen bij jullie werkgevers. Er circuleerde een mailbericht om je werkgever te vragen om €400,00 uit te keren. Als het zo makkelijk zou zijn, hadden wij zeker meegedaan.
Eerlijk gezegd zijn wij wat overvallen door de actie van de collega's en wij vinden het ook niet verstandig. Wij hebben vorige week in een nieuwsbrief voldoende duidelijk gemaakt hoe wij erover dachten. Daar staan wij nog steeds achter. Ons inziens hadden en hebben de werkgevers de mogelijkheid om dat geld uit te keren ook zonder dat er een cao ligt. Werkgevers wilden dat alleen wanneer wij daarvoor een cao af wilden sluiten. De reden was dat werkgevers daarmee de periode tot 31 december 2021 wilden afkopen. Dat ging ons te ver. Jullie hebben twee jaar stilgestaan en dan ons laten afkopen met €400,00? Dat doen we niet.
Dat is ontzettend vervelend. Zoals ik al aangaf, wij blijven bij ons standpunt dat werkgevers ook uit kunnen keren zonder een cao.

De actie van vandaag was wat ons betreft niet nodig en het heeft tot onnodige verwarring geleid. De standpunten zijn duidelijk en daar verandert deze actie niets aan en bovendien krijg je hiermee echt de €400,00 niet binnen. Uiteraard hadden wij jullie geinformeerd wanneer dat wel zo was.

Voor ons blijft overeind dat we een goede cao af willen sluiten die recht doet aan jullie inzet en daar gaan we voor, ook in 2022!

Voor dit moment wensen wij jullie een goede jaarwisseling en een gezond en veilig 2022!

Evert Jan van de Mheen
vakgroepbestuurder