Digitale CNV-FNV-informatiebijeenkomst donderdag 20 mei 2021 over vakbondshulp bij dreigende (corona) werkloosheid.

Beste leden in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond, De corona pandemie heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid. Regio Zuid-Kennemerland/IJmond wordt relatief zwaarder getroffen dan gemiddeld. Het aantal sectoren die er last van hebben zijn groot: Schiphol, toerisme, horeca, detailhandel, Tata Steel en de evenementenbranche. In deze sectoren dreigt de werkloosheid op te lopen, maar in andere sectoren, zoals onder andere in de techniek, bouw, zorg en welzijn zijn er ook kansen!

Daarom gaan we alles op alles zetten om onze leden (en niet-leden) passend en snel te bemiddelen naar ander werk en/of omscholing als dat echt geboden is. Daarom organiseren CNV en FNV op donderdag 20 mei een digitale bijeenkomst om je informeren over hoe om te gaan met deze situatie van (dreigend) ontslag. Denk aan bijvoorbeeld: extra loopbaan en trajectadvisering; hulp bieden aan leden (niet-leden) in ontslag situaties.

De kwartiermaker, Nadira Rambocus, van het nieuwgevormde Regionale Mobiliteitsteam (RMT), zal ook aanwezig zijn om meer informatie te geven over dit traject. Het RMT is gevormd door de vakbeweging, werkgevers, gemeenten, UWV en scholingsfondsen en onderwijs in de regio. Rutger van den Breemer (FNV), Barbara Namink en Marit Wagenmakers (CNV) lichten de dienstverlening toe en beantwoorden jouw vragen.

Wil je erbij zijn? Stuur dan je naam en emailadres naar: vbh.haarlem@vereniging.fnv.nl Je ontvangt op de dag van de bijeenkomst een link om te kunnen deelnemen. Deze bijeenkomst wordt in MS Teams gehouden. We starten om 19.30 uur.

Mocht je vooraf vragen hebben of er niet bij kunnen zijn, maar wel meer willen weten, neem dan vooral contact met ons op!

Met vriendelijke groet,

Barbara Namink                              Marit Wagenmakers
Jobcoach RMT                                Verbindingsofficier RMT/CNV
b.namink@jamesloopbaan.nl         m.wagenmakers@cnvvakmensen.nl
06-47934431                                  06-51203085