CNV-leden stemmen in met cao-resultaat ProRail

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het door partijen bereikte cao-onderhandelingsresultaat. Het percentage ja-stemmers is 63% en het percentage nee-stemmers is 36%; er was ook een groep die neutraal heeft gestemd. De opkomst was met 85% behoorlijk hoog.
Hoewel 63% een meerderheid is, is dit percentage niet overweldigend. In het verleden zijn met percentages van rond de 80% cao-resultaten bekrachtigd.
Dat baart de onderhandelingsdelegatie van het CNV best wel zorgen. Een snelle analyse van de uitslag laat zien dat veel leden het bereikte onderhandelingsresultaat als de bekende druppel zien. Men voelt geen waardering, het management vindt men ondermaats en de vele reorganisaties wil en kan men niet begrijpen.

Tijdens de cao-bijeenkomsten voelden de vakbondsbestuurders dat het vertrouwen management/werkvloer naar een behoorlijk dieptepunt is gedaald. Dit bepaalde ook mede de sfeer van de bijeenkomsten.

De bedrijfsledengroep van CNV Vakmensen wil dat, ondanks de instemming van een meerderheid van onze leden, het gevoelde gebrek aan vertrouwen en waardering van het personeel wordt geadresseerd aan de directie. In het vakbondsoverleg van komende woensdag heeft het CNV hier een agendapunt van gemaakt. 

Na het vakbondsoverleg van komende woensdag zullen wij jullie informeren over het gesprek met de directie.


Marcel Walraven
Harry Smelt
Bastiaan Logtmeijer
Jerry Piqué, bestuurder CNV Vakmensen