Cao protocol Danieli Corus afgesproken

Recent is er bij Tata Steel IJmuiden een cao resultaat tot stand gekomen. Aangezien Danieli Corus grotendeels de cao Tata Steel volgt hebben CNV Vakmensen en FNV met Danieli Corus over dit resultaat gesproken. Dit heeft als uitkomst dat Danieli Corus het gehele TS cao protocol zal overnemen. Mocht je het hiermee niet eens zijn laat het ons dan weten!

Voor de inhoud van het protocol zie de bijlage bij deze nieuwsbrief.

Loonafspraken en overige arbeidsvoorwaarden
Reeds deze maand zullen de lonen verhoogd worden met 7%, respectievelijk 5%.  Op 1 juli 2024 komt hier nog 3,25% bij. Daarnaast zal er een individueel keuzebudget arbeidsvoorwaarden worden ingevoerd en over een aantal andere arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen volgt nog nader overleg met als doel hier ook verbeteringen voor jullie te realiseren. Binnen Tata Steel wordt hier in werkgroepen verder aan gewerkt voordat het bij DC kan worden ingevoerd.

Pensioen
De cao van DC verschilt op enkele punten van die van Tata Steel. Zo geldt voor sommige medewerkers een andere pensioenregeling. Deze zogenaamde verzekerde regeling via Nationale Nederlanden moet in ‘evenwicht’ zijn met die van Tata Steel. Hierop willen we de komende tijd nader studeren want hoe bepalen we die evenwichtigheid eigenlijk? Door de invoering van een nieuwe pensioenwet in Nederland komen er sowieso diverse wijzigingen op ons af als het gaat om pensioen. Binnenkort komt hier zowel vanuit CNV Vakmensen als vanuit de werkgever nadere informatie.

Performance Management Systeem (PMS)
Tijdens onze gesprekken over het cao protocol werden de bonden verrast door het feit dat DC bij de Ondernemingsraad (OR) een instemmingsaanvraag had ingediend over een nieuw PMS. Aangezien de afspraken over prestatie (beloning) in de cao staan is dit een onderwerp wat tussen DC en de vakbonden dient te worden besproken. Werkgever heeft daarop de instemmingsaanvraag opgeschort en excuses gemaakt aan de vakbonden. Op een later moment zal hierover tussen partijen nader overleg plaatsvinden.

Eens met dit protocol?
Vakbondsleden bepalen uiteindelijk of er een cao tot stand komt. Daarom kan je nu je stem laten horen. Laat ons weten wat je van dit protocol vindt!
Mochten we geen reactie ontvangen dan gaan we ervan uit dat je het eens bent met de inhoud van het protocol. Dit vanwege de overeenkomstige afspraken die met Tata Steel zijn gemaakt.

Vragen en/ of onduidelijkheden?
Neem dan contact op met DC collega en CNV kaderlid Alex Romijn of ondergetekende.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnvvakmensen.nl
06-13204112

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error