Cao-Philips

Op 11 februari jl heeft CNV Vakmensen de cao-onderhandelingen over de te wijzigen cao-Philips afgerond.

De cao onderhandelingen met Philips over de te wijzigen arbeidsvoorwaarden hebben op 11 februari jl. geleid tot een pakket met uitkomsten van de gevoerde overleggen.( zie bijlage).
Met nadruk is gesteld "de uitkomsten"omdat CNV Vakmensen hierover geen overeenstemming heeft bereikt met jouw werkgever.

CNV Vakmensen is van mening dat de loonparagraaf in vergelijking met de looptijd van de cao (1 november 2020 tot en met 31 december 2020) aan de lage kant is. De inflatie is, zo geeft Philips aan, wel gerealiseerd maar een serieuze initiele loonsverbetering is niet aan de orde. Tegelijkertijd dient opgemerkt te worden dat naast loon en looptijd er nog diverse andere afspraken zijn gemaakt.
De eerlijkheid gebied te melden dat de weging van het voorliggende pakket dus verder gaat dan alleen loon en looptijd.

Het is nu aan de leden hierover hun stem uit te brengen.
Vanwegde de pandemie is het momenteel niet mogelijk om fysieke ledenbijeenkomsten te organiseren waar de uitkomsten kunnen worden voorgelegd en toegelicht.
Er zal dus een schriftelijke stemming plaatsvinden.
Door hier te klikken kunnen leden van CNV Vakmensen tot zaterdagavond 6 maart 24.00 uur hun stem uitbrengen.
Hierbij dient wel opgemerkt te worden dat indien het voorliggende pakket in meerderheid wordt afgewezen leden verzocht zullen worden om collectief hun opvatting kenbaar te maken bij de werkgever.

Mede namens de CNV onderhandelingsdelegatie: Ian Cummins (CNV kaderlid)

Arjan Huizinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 2032
E. a.huizinga@cnvvakmensen.nl


Bijlage: Uitkomsten Cao-overleg

Downloads