Cao Allnex: onze voorstellenbrief als CNV-leden

Op dinsdag 20 augustus zijn de cao-onderhandelingen bij Allnex van start gegaan. Cao-partijen hebben een toelichting verstrekt over de ingediende cao-voorstellen. De voorstellenbrief van CNV tref je in de bijlage aan. Deze is gemaakt door suggesties van jullie over te nemen uit de enquête.

Zoals jullie al via HR hebben gehoord, zijn de onderhandelingen "in open sfeer" en "constructief" begonnen. Maar er staat flink wat op het spel en dat zullen we de komende onderhandelingsdag (dinsdag 27 augustus) ook merken. 

Wie zitten aan tafel

Afgelopen dinsdag was Koen van Lint (HR manager EMEA) er bij, dus een voorstelronde was handig. Namens Allnex zitten behalve Koen van Lint ook Erik Meijer en Monique van Popering er bij. Zij worden ondersteund door Nicole Homburg van werkgeversorganisatie AWVN. Het FNV wordt vertegenwoordigd door bestuurder Wilbert Verbeek en kaderleden Maarten Hertoghs en Richard van den Eijnden. En CNV door Leon van der Elsen en kaderleden Peter Passier en Rinke de Ridder.

CNV en FNV voorstellen

Onze inzet qua loonsverhoging is 6,5%. CNV-leden vinden dit in ruime meerderheid een acceptabele eis. Het FNV wil 4,2% inflatiecorrectie voor de afgelopen jaren, een prijscompensatie van 3% (per 1januari) en een koopkrachtverbetering voor iedereen van €100. Zij willen voortzetting van de RVU, als CNV hebben wij voorstellen voor een 80/90/100-regeling gedaan. Ook willen wij een vaste stage-vergoeding en recht op rouwverlof. Kortom, er is nog een hoop te bespreken! Heb je nog vragen of suggesties voor de cao-onderhandelingen, laat het weten!

Namens de onderhandelingsdelegatie,
Peter Passier en Rinke de Ridder, kaderleden

Leon van der Elsen
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 8141 9158
l.vanderelsen@cnvvakmensen.nl

Downloads