Avebe wil kleinere organisatie met minder personeel

De directie heeft ons laten weten dat ze een organisatiewijziging willen doorvoeren en het liefst op korte termijn. Dat heeft gevolgen voor een aantal medewerkers.

Minder personeel

De vakbonden zijn vorige week door Avebe op de hoogte gesteld van de plannen om de organisatie aan te passen. Door structureel minder aanvoer van zetmeelaardappelen wil jullie werkgever de organisatie efficiënter inrichten. En dat betekent in dit geval een organisatie met minder personeel. Avebe heeft het zelf over maximaal 10 tot 12 medewerkers die binnenkort hun baan verliezen. Dit aantal kan volgens de directie beperkt blijven omdat een aantal mensen inmiddels met pensioen is en gebruikt maakt van de RVU-regeling. Ook worden verschillende vacatures niet ingevuld.

Vaststellingsovereenkomst

Een aantal medewerkers heeft nu al een vaststellingsovereenkomst (VSO) gekregen die op vrijwillige basis wel of niet getekend kan worden. Mochten jullie benaderd worden met een VSO dan adviseren wij jullie altijd contact met ons op te nemen zodat wij deze overeenkomst kunnen checken.

Adviesaanvraag

Op dinsdag 25 juni hebben wij een gesprek gehad met onze OR-leden waarbij ook de zorg is uitgesproken over de negatieve effecten van deze nieuwe koers. Voelen mensen zich nog wel zeker van hun baan bij Avebe? De OR gaf ons te kennen dat ze nog wachten op een adviesaanvraag vanuit het bedrijf, deze wordt rond 30 juni verwacht. Het is goed om te weten dat we in constructief overleg zijn met de ondernemingsraad en dat we jullie zo goed mogeljk op de hoogte houden.

Maak je je zorgen over je baan of heb je andere vragen, dan kunnen jullie mij altijd bellen of mailen.

Auke Wietze Bosma
Bestuurder CNV
M:  06 8192 0453
E: a.bosma@cnv.nl