Atos Tech Foundation en Eviden: Stand van zaken

Door de overeenkomst met de meerderheid van de schuldeisers op 15 Juli lijkt er nu voorlopig een einde gekomen aan een onzekere periode voor de medewerkers. De verhoging van de salarissen om de inflatie van de afgelopen jaren te compenseren laat echter op zicht wachten. Vakbonden vinden dat een slechte zaak en willen hierover in gesprek met jullie directie.

Stand van zaken

Op dit moment is het niet duidelijk welke partijen het gesprek voeren over jullie arbeidsvoorwaarden. De directie heeft de voorkeur om een arbeidsvoorwaardenregeling ( AVR ) af te spreken met de ondernemingraden. Dit hebben de ondernemingsraden nog in beraad.

Vakbonden willen een cao afspreken. De ervaring leert dat cao's vaak gunstiger zijn voor werknemers, omdat een vakbond geen gezagsverhouding heeft met de directie. Vakbonden leggen verantwoordig af aan hun leden, de medewerkers van Atos Tech Foundation en Eviden. Daarnaast hebben vakbonden veel kennis van arbeidvoorwaarden bij vergelijkbare bedrijven. Dat helpt in het voeren van een constructieve onderhandeling.

Er zijn al pogingen ondernomen om met jullie directie hierover in gesprek te komen, gesteund door een enquete van het FNV. Hierin hebben 718 medewerkers van Atos en Eviden aangegeven dat zij het FNV als hun belangenbehartiger willen laten optreden. Echter tot op heden heeft dat nog niet tot een besluit van jullie directie geleid.

We hebben goed contact met de ondernemingsraden van beide bedrijven. CNV wil in overleg met ondernemeningsraden en directie tot goede arbeidsvoorwaarden komen.

Hoe verder

We houden jullie op de hoogte van de voortgang van de gesprekken. Dit zal gaan via nieuwsbrieven, digitale bijeenkomsten en indien mogelijk persoonlijk contact. Om jullie te vertegenwoordigen moeten we natuurlijk weten wat jullie willen.

Binnenkort ontvangen jullie een brief met de vraag of je werkt bij Atos Tech Foundation of Eviden, zodat we een correcte ledenadministratie hebben.

In alle gesprekken, die vakbonden voeren zijn wij ons bewust van de problemen waar jullie bedrijf voor staat.

Ons streven is afspraken te maken, die :
  • goed zijn voor medewerkers.
  • het bedrijf aantrekkelijk maken en voor nieuwe medewerkers.
  • de bedrijfscontinuiteit ondersteunen. 

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen dan kun je contact opnemen met:

Andre Mulder
Bestuurder CNV
a.mulder@cnv.nl of 0681919869

Herman Steunenberg
Vrijwilligersconsulent CNV
h.steunenberg@cnv.nl of 0628866589

Giovanni Tollenaar
Vrijwilligersconsulent CNV
g.tollenaar@cnv.nl of 0642491843