Apollo Vredestein: ledenvergaderingen en stemmen

In de nieuwsbrief van gisteren werkte de link naar de stemming niet. Vandaar opnieuw deze nieuwsbrief.


Na de vakantie hebben de vakbonden en jullie werkgever weer bij elkaar gezeten om over de laatste 4 punten (zie tekst van het onderhandelingsresultaat) met elkaar te spreken.

Over 3 zaken waren we het vrij snel eens maar er was een heikel punt met betrekking tot de technische dienst en het geconsigneerd zijn. Daar is langdurig over gesproken. Voornamelijk vanuit de FNV geledingen is er veel ingebracht wat aandacht behoefde. Een aantal zaken zijn opgelost of nadrukkelijk op de agenda van de directie gezet.

We zijn wel met elkaar zover, en ook van mening, dat we nu snel duidelijkheid moeten krijgen over de “formele” status van het onderhandelingsresultaat van jullie cao. Immers, het is nog een concept totdat de leden van de 2 vakbonden er zich over hebben uitgesproken. Dat is het democratische proces binnen jullie vakbond.

Dat doen we door een 2-tal informerende ledenvergaderingen te houden, waarna de leden van CNV Vakmensen digitaal hun stem kunnen uitbrengen, en wel op:

  • Vrijdag 6 september 14.00 uur Bedrijfskantine en op
  • Woensdag 11 september 14.00 uur Bedrijfskantine    

Je kan stemmen door hier te klikken.

Waarom doen we dat zo? Omdat onze ervaring is dat er op de ledenvergaderingen relatief weinig CNV leden komen opdagen en door het digitaal “open te stellen” -iets dat we al een aantal jaren doen- we veel meer respons krijgen en dus een beter democratisch gehalte.

Actief meepraten en doen kan ook. Op onze online community Je Achterban. Voor alle werknemers, ook als je geen lid bent.

Ik hoop dat we elkaar ontmoeten op een van de vergaderingen.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie,
Daniel Visser
Jan van ’t Verlaat
Herman Steunenberg, kaderleden CNV Vakmensen