4 september online spreekuur team Zuid-Holland-Zuid, Ridderkerk

We zijn als vakbond dichterbij dan je denkt. De medewerkers van Regiokantoor Ridderkerk staan maandag 4 september weer voor je klaar van 18.00 - 21.00 uur.

Heb je vragen, mail die vooraf naar inloopvraagbaak-zhz@cnvvakmensen.nl en wij nemen contact met je op.

CNV Vakmensen in onze regio

Cao-onderhandelingen zijn het instrument om lonen van werknemers direct te beïnvloeden. Naast deze onderhandelingen houden we ons ook bezig met het inkomen van anders-werkenden, zoals ZZP’ers en niet-actieven, zoals gepensioneerden. Dit betekent dat we in cao’s ook afspraken maken over minimumtarieven voor zelfstandigen en met regelmaat de politiek aanspreken op het koopkrachtbeleid en de hoogte van uitkeringen. De nieuwe pensioenwet, ook daarover mogen we namens jullie iets van vinden. De kaders van deze wet worden steeds duidelijker. Onlangs hebben we voor de leden in de Metalektro een avond georganiseerd om de leden bij te praten over deze kaders en wat het voor hun sector betekent.

Wist je dat…. we in alle cao-onderhandelingen ook nog afspraken moeten maken over bijvoorbeeld het nabestaandenpensioen? En of er een solidariteitsreserve zal zijn? Dit is een -volgens ons- belangrijk potje waarmee risico’s, zoals beleggingsrisico’s, gespreid kunnen worden.

Vragen voor het spreekuur

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar via de e-mail: inloopvraagbaak-zhz@cnvvakmensen.nl

CNV Vakmensen
Team Zuid-Holland-Zuid
Kastanjelaan 18
Ridderkerk

 

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error