3de cao overleg Delpharm leidt nog niet tot resultaat

Vorige week maandag heeft de derde cao bijeenkomst plaats gehad tussen de vakbonden en de directie. Na het tweede overleg heeft de werkgever opnieuw intern overleg gehad met de directie in van Delpharm voor het mandaat van de onderhandelingen. De overleggen over de cao verlopen nog steeds op een constructieve wijze maar het verschil tussen de wensen van de werkgever en onze inzet voor een nieuwe cao zijn groot.

De werkgever heeft nogmaals een presentatie gegeven van de business update en de veranderingen ten opzichte van de periode bij Astellas. Deze presentatie hadden we eerder in het cao-proces ook al gekregen en gaf daardoor geen nieuwe inzichten die voor ons reden zijn om de voorstellen zoals we die hebben gedaan aan te passen of in te trekken. 

Inhoudelijke reactie op voorstellen vakbonden
Daarna volgende een inhoudelijke reactie op de voorstellen van de vakbonden, kort samengevat is de reactie over het merendeel van de voorstellen dat men die niet wil honoreren, soms vanuit kostenoverweging. Andere keren geeft Delpharm aan dat men vindt dat er al genoeg wordt gedaan op bijvoorbeeld het gebied van loopbaanontwikkeling en scholing in relatie tot duurzame inzetbaarheid. Ander argument is dat men vanwege de planning rondom de integratie in de Delpharm organisatie geen mogelijkheden ziet om het op te pakken op de korte of middellange termijn. 

Loonvoorstel werkgever
Tijdens de tweede bijeenkomst had de werkgever al een eerste loonvoorstel gedaan, zoals gezegd was het gat tussen ons voorstel en het aanbod van de werkgever groot. Het eerdere loonvoorstel hebben ze nu iets verhoogd maar ook daarmee blijft het verschil nog steeds te groot en hebben wij vragentekens gezet of het wel overbrugbaar is en of we de verwachting hebben dat we een onderhandelingsresultaat kunnen bereiken. 
De realiteit is dat er bij de werkgever in dit derde overleg onvoldoende mandaat had om het gat dat er is op loon om dat te kunnen overbruggen. 

Volgend overleg
Delpharm geeft aan dat men nog niet is uit onderhandeld maar erkend wel dat het gat groot is en weet ook niet of dat overbrugbaar is. We hebben de werkgeversdelegatie aangegeven het prima te vinden om een volgend overleg te plannen maar alleen als dit ook tot een onderhandelingsresultaat leidt. Dat overleg staat gepland voor maandag 9 september. Als men de inschatting heeft dat dit niet haalbaar is dan heeft een vierde overleg geen toegevoegde waarde wat ons betreft.

Geef je mening via de cao-pagina
Wil je reageren op het cao-proces en deze nieuwsbrief dan kun je dit doen via de cao-pagina van Delpharm. Je kunt de cao-pagina vinden via deze link als je bent ingelogd kun je een reactie achterlaten en zal ik of een van mijn collega's daarop reageren. Betrek ook je collega's bij het cao-proces, als je collega's hebt die nog geen lid zijn van CNV, vraag hen dan om zich aan te sluiten bij CNV en maak hen lid. Je kunt de aanmelding online doen via Sluit je aan | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen Dan kan je collega mee besluiten over de uitkomsten van de cao maar ook profiteren van de andere voordelen van de vakbond zoals rechtsbijstand, controle van je loonstrook en natuurlijk jullie arbeidsvoorwaarden bij Delpharm. 

Vriendelijke groet, 

Hank Oomkes
Onderhandelaar CNV

m: 06-51602057
e: h.oomkes@cnv.nl