Nieuwe cao sector Schoentechniek

In april heeft CNV Vakmensen jullie het eindbod van de werkgever toegestuurd en gevraagd je stem daarover uit te brengen. Met een nipte meerderheid hebben jullie ingestemd met dat eindbod voor de sector Schoentechniek.

Vervolgens heeft CNV Vakmensen jullie boodschap aan de werkgevers overgebracht, namelijk; grote ontevredenheid over het lage loonbod en dat er niet met terugwerkende kracht iets aan het loon wordt gedaan. De boodschap is doorgegeven, helaas heeft het niets extra’s opgeleverd.

Omdat er bij NVOS-Orthobanda ontwikkelingen waren heeft het even geduurd voordat er ook bij de werkgevers een akkoord was gegeven op het cao-eindbod. Dat betekent dat de afspraken uit het eindbod nu pas uitgevoerd kunnen worden en er dus een nieuwe cao ligt.

Vervolgens moet er wel nagedacht gaan worden hoe we omgaan met de volgende onderhandelingen om tot een nieuwe cao te komen. Want zoals het nu gelopen is, dat kan niet meer. Van een cao hoort een opbouwende werking uit te gaan en dat was nu zeker niet het geval.

CNV Vakmensen en FNV hebben de werkgevers gevraagd dit jaar nog bij elkaar te komen zodat er ook op tijd nagedacht kan gaan worden hoe een nieuwe en opbouwende cao tot stand kan gaan komen. Helaas gaat dit niet meer voor de vakantie lukken. Maar zodra we na de vakantie nieuwe belangrijke informatie voor jullie hebben brengen we jullie uiteraard gelijk op de hoogte.

Rest mij jullie en je familie een fijne en gezonde vakantie te wensen.

Nicole Engmann-van Eijbergen
Bestuurder
M: 06-51601989
E: n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl