Verbeterd eindbod MITT

Op 24 mei heeft er een overleg plaatsgevonden over de cao MITT. Het resultaat van dit overleg wil CNV met de leden delen en een oproep om te stemmen.

Veel werknemers hebben de afgelopen periode de petitie ondertekend, waarin werkgevers werden opgeroepen om weer om tafel te gaan met vakbonden. Vandaag zijn de handtekeningen, die de oproep ondersteunden, overhandigd aan de werkgeversdelegatie en is heeft het gesprek ook plaatsgevonden.

Verbeterd voorstel

Werkgevers hebben geluisterd naar het signaal dat is afgegeven en hebben een duidelijke verbetering aangebracht in het eerdere eindbod. Niet alleen op loon is een verbetering voorgesteld, maar ook op het gebied van de generatiepact-regeling. CNV kreeg veel signalen dat er duidelijk behoefte is aan deze regeling. Het was een belangrijke reden waarom eerder eindbod werd afgewezen. Werknemers willen dat de regeling werd aangepast in de vorm van 80-90-100 (80% werken, 90% salaris en 100% pensioenopbouw). Dit hebben werkgevers nu overgenomen en deze verbetering wordt per 1-1-2025 ingevoerd.
Daarnaast is de loonsverhoging met terugwerkende kracht vanaf 1 janauri 2024, verbeterd naar 4%.

Resultaat

  • Looptijd cao: 01-01-2024 tot en met 31-08-2025
  • Loonsverhoging 4% per 1 januari 2024, dus met terugwerkende kracht, en 2% per 1 januari 2025.
  • Verbetering generatiepactregeling per 01-01-2025 naar 80% werken, 90% salaris en 100% pensioenopbouw.

Stemming

Kortom, een voorstel waar CNV positief tegenover staat.
De leden zijn nu aan zet. Als CNV lid krijg je na deze nieuwsbrief een aparte mail, waarin je je stem kunt uitbrengen. Maak gebruik van deze mogelijkheid. Het is belangrijk dat iedereen zijn mening geeft. Bij stemming geldt dat bepalend is hoe de verdeling is binnen de uitgebrachte stemmen. Het principe, wie zwijgt stemt toe, is nadrukkelijk niet van toepassing.
Iedere stem telt! Stemmen kan tot uiterlijk 9 juni 23.59 uur. Houd je mailbox dus in de gaten!

Ontvang je deze nieuwsbrief per post

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen jou het liefst zo snel mogelijk op de hoogte stellen van al het cao-nieuws. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om je gegevens te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnvvakmensen.nl

Wil je ook naar de cao-pagina ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/industrie/textiel-en-confectie/cao-mitt-mode-interieur-tapijt-en-textielindustrie/

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina.

Ben je geen lid dan horen wij wel heel graag wat jij ervan vindt, laat weten wat jouw stem is op de cao-pagina. Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Mocht je vragen hebben, mail k.huntjens@cnv.nl

Kitty Huntjens
bestuurder CNV
M: 06-47826877

Downloads

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error