Nieuwe pensioenregeling MITT

De besprekingen over pensioen tussen de vakorganisaties en werkgevers zijn afgerond. In deze nieuwsbrief vind je informatie hierover. Tegelijkertijd de uitnodiging jouw stem erover uit te brengen.

Lang pensioentraject

In 2021 zijn cao-partijen gestart met de gesprekken over een nieuwe pensioenregeling voor de MITT. We zijn niet alleen onderling in gesprek gegaan maar ook met het bedrijfstakpensioenfonds MITT (Bpf MITT) en de sociale partners van de textielverzorging (TV). MITT en TV nemen samen deel aan  het Bpf MITT. We hebben ons laten begeleiden en ondersteunen door pensioenadviesbureau Aethics en de rekenmeesters van WTW. Na vele gesprekken en lang onderhandelen zijn we met alle partijen er nu eindelijk uit. Niet onbelangrijk daarbij was dat de 2e en 1e Kamer de nieuwe pensioenwet (WtP) ook daadwerkelijk definitief hebben goedgekeurd in 2023.

Toelichtingen

Om inzichtelijk te maken wat we hebben afgesproken, is er niet alleen een samenvatting [bijlage 1] gemaakt van de gemaakte afspraken maar ook een wat uitgebreidere versie [bijlage 2] . Alle informatie over de nieuwe pensioenregeling staat overigens beschreven in het wettelijk verplichte transitieplan [bijlage 3] voor de MITT.

Stemming en vervolg

Nu we de onderhandelingen over een nieuwe pensioenregeling hebben afgerond, ben ik benieuwd naar jouw mening erover. Wij zijn er positief over en leggen het ter stemming aan je voor. Je kunt je via de stembrief, die aansluitend per mail volgt, je stem erover uitbrengen tot en met zondag 30 juni 2024, 23.59 uur. Daarna zal de uitslag van de stemming bij CNV en de andere partijen met je gedeeld worden.

De leden die nu slaper of gepensioneerd zijn, vragen we om advies over het overhevelen van het vermogen van het pensioenfonds van de huidige regeling naar de nieuwe pensioenregeling (invaren).

Zodra de leden hebben ingestemd en het pensioenfonds ook akkoord is, kijkt De Nederlandse Bank er ook nog naar. Is dit allemaal in orde, dan laat Bpf MITT de nieuwe regeling in de systemen zetten om jouw pensioen per 1 januari 2026 netjes uit te kunnen voeren. 

Pensioeninformatie

Meer informatie over pensioen vind je op de website van Home | Pensioenduidelijkheid. Dit is een initiatief van vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel is betrouwbare informatie te bieden over het pensioenstelsel. Meer informatie over jouw huidige pensioen kan je vinden via de site van het pensioenfonds MITT. Als je vragen hebt over jouw pensioen, dan kan je deze stellen via Contact (pensioenfondsmitt.nl)

Mocht je vragen hebben, mail k.huntjens@cnv.nl

Kitty Huntjens,
bestuurder CNV

Downloads