Verbeterd eindbod Saint-Gobain Abrasives

Op 17 juni hebben een aantal leden van CNV namens de medewerkers de petitie aangeboden aan Saint-Gobain Abrasives. Jullie werkgever heeft daarna de gesprekken over een nieuwe cao hervat, wat heeft geresulteerd in een verbeterd eindbod.

Petitie 

Veel medewerkers hebben de petitie ondertekend waarin we Saint-Gobain Abrasives hebben opgeroepen om weer om tafel te gaan met de vakbond. Op 17 juni is de petitie overhandigd aan Saint-Gobain en hebben we de gesprekken over een nieuwe cao hervat.

Verbeterd voorstel 

Jullie werkgever heeft geluisterd naar het signaal dat door de medewerkers is afgegeven en heeft een stap gemaakt in het eerdere eindbod. Het flexibel werken maakt geen onderdeel meer uit van de cao en de ISR-bonus van Q4 kan, bij het behalen van de resultaten, worden verdubbeld. Factoren waar de medewerkers geen invloed op hebben, tellen niet mee voor het behalen van de bonus. Vanaf 1 april 2024 wordt deze verdubbeling structureel in de cao opgenomen.

Hoofdpunten in het resultaat

  • De cao wordt verlengd voor de duur van 21 maanden, te weten vanaf 1 april 2024 tot 1 januari 2026.
  • Per 1 april 2024 worden de salarissen verhoogd met 4,5%.
  • Per 1 januari 2025 worden de salarissen verhoogd met 3,5%.
  • Er wordt één extra periodiek (D7) toegevoegd aan schaal D.
  • De wachtjaren worden geschrapt uit de schalen A t/m E.
  • De ISR-bonus van Q4 kan verdubbelen wanneer lever betrouwbaarheid: maximale gap tussen AR (availability rate) en OTIF (on-time-in-full) 1,8% is (gemeten over het hele jaar) behaald worden. Dit wordt een structurele cao afspraak. De maximaal te behalen extra bonus bedraagt € 426,36 bruto.
  • Per 1 april 2024 worden de reiskosten voor woon-werkverkeer verhoogd naar 0,23 cent per km.
  • Vanaf 1 april 2024 zullen onafgebroken dienstjaren als uitzendkracht direct voorafgaand aan het dienstverband bij Saint-Gobain meegeteld worden voor de jareneis.

Stemming verbeterd voorstel: ledenvergadering 25 juni

Het woord is nu aan de leden. Op dinsdag 25 juni om 14:00 uur houden we een ledenvergadering op de 5de verdieping bij Saint-Gobain Abrasives. Tijdens de ledenvergadering wordt het eindbod toegelicht en kun je jouw stem uitbrengen. Het is belangrijk dat iedereen zijn mening geeft. Het eindbod vind je in de bijlage

Volg ons op de cao-pagina 

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel jouw vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over het cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina.

Sharon van Boxmeer, bestuurder CNV
M 06 2886 6512
s.vanboxmeer@cnv.nl 


Downloads