Uitslag ledenraadpleging SAPPI: akkoord nieuwe cao

De ledenraadplegingen van CNV Vakmensen in de afgelopen twee weken hebben een positief resultaat opgeleverd. Jullie hebben voor het principeakkoord gestemd. De leden van FNV hebben ook ingestemd met de nieuwe cao. Daarmee is het principeakkoord een definitief akkoord en hebben we een nieuwe cao SAPPI die van kracht is vanaf 1 april 2020 tot 1 april 2021. Deze cao bestaat uit slechts één afspraak: de structurele loonsverhoging vanaf 1 april 2020 van 2,7%.
Voor de komende cao, vanaf 1 april 2021, hebben we afgesproken dat we zo snel mogelijk beginnen met de onderhandelingen. Deze maand hebben wij het eerste overleg. SAPPI heeft aangegeven in ieder geval twee ‘dossiers’ te willen bespreken, namelijk Pensioen en Flexibiliteit.
Pensioen vanwege het pensioenakkoord dat is afgesloten tussen overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties om te komen tot een nieuwe wijze van invulling van de pensioenregelingen in Nederland.
In het andere dossier Flexibiliteit worden afspraken onderzocht die moeten leiden tot het beter benutten van mogelijkheden van de medewerkers en regelingen om de werknemer verder te ontlasten.
Als uitgangspunt voor dat nieuwe overleg nemen wij, de bonden, de voorstellen die we hebben gedaan in het vorige cao-traject als basis.

Ook voor de resultaten van de onderhandelingen over die nieuwe cao geldt dat we deze altijd eerst aan onze leden voorleggen ter beoordeling. Tegen de tijd dat we dat er voortgang is of resultaten zijn, komen we bij jullie terug om samen te kijken naar de uitkomsten van het overleg over de nieuwe cao.

Zoals jullie hebben gemerkt ben ik, namens de leden van CNV Vakmensen, de onderhandelaar voor jullie cao als opvolger van collega Jean-Marie Severijns. Ik heb Jean-Marie in het verleden korte tijd vervangen vandaar dat ik graag bij SAPPI jullie belangen wens te behartigen.

Mocht je nog vragen hebben mail me dan via r.jongen@cnvvakmensen.nl

Mede namens Ralph Hamelers, kaderlid CNV Vakmensen,

René Jongen
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 61
E: r.jongen@cnvvakmensen.nl