Eerste onderhandelingsronde cao Stora Enso De Hoop

Vandaag hebben wij een eerste gesprek gehad over jullie cao. In deze nieuwsbrief lezen jullie meer over de eerste onderhandelingsronde.

Robert Minnesma heeft ons een update gegeven zoals die aan jullie is verteld tijdens de personeelsbijeenkomsten. Wij hebben hier aandachtig naar geluisterd.

Reactie op onze voorstellenbrief

De reactie van jullie werkgever op onze voorstellenbrieven is als volgt:

De werkgever heeft een structurele loonsverhoging geboden van 50 euro in de schalen plus 2%. Dit komt neer op ongeveer 3,5% structurele loonsverhoging voor mensen aan het einde van schaal 7. Reken vooral uit wat dit voor jou betekent.

De werkgever heeft een voorstel gedaan om het Levensfaseverlof van de werknemers in dienst op of na 1 april 2012 te verdubbelen. De werkgever heeft ook aangeboden om de RAB weer terug te zetten naar de oude staffel. Verder wil de werkgever de RVU-regeling houden zoals die is. De overige voorstellen van beide vakbonden zijn niet akkoord bevonden.

Reactie van de vakbonden op het bod van jullie werkgever 

Onze reactie op dit loonbod was als volgt:

Het loonbod van de werkgever ligt zo ver beneden het mandaat dat jullie, onze vakbondsleden, ons hebben meegegeven dat wij het ingewikkeld vonden om verder te onderhandelen. Want hoe ga je verder onderhandelen als het verschil zo groot is? Wij hebben besloten om eerst bij onze vakbondsleden te peilen hoe zij erin staan, voordat wij verder onderhandelen.

Wat is jullie reactie op het bod van jullie werkgever? Wat is het mandaat dat je ons wil meegeven? Hoeveel % loonsverhoging vind jij redelijk? Wat is onze volgende stap, volgens jou? Wat wil je ons nog meegeven? Jullie kunnen per e-mail (s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl ) een reactie geven op deze vragen! Doe dit aub vóór 5 mei! 

Jullie reacties nemen wij geanonimiseerd mee tijdens ons vervolggesprek op 9 mei.


Jullie werkgever zal zelf ook communiceren. Robert Minnesma geeft aan dat de deur naar het MT altijd open staat voor reacties of vragen. 

In de bijlage vinden jullie ook de definitieve voorstellenbrief van CNV Vakmensen, zoals die verstuurd is naar jullie directie. 

Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen en FNV. 

Sharon van Boxmeer 
E. s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl 
T. 06 28866512

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error