Saint-Gobain Abrasives: ultimatum verstreken, acties aangebroken

Op vrijdag 7 juni 12:00 uur is het door CNV aan Saint-Gobain Abrasives gestelde ultimatum verstreken. Saint-Gobain Abrasives heeft geen gehoor gegeven aan het ultimatum. Op dit moment is er geen cao! Wij kunnen daarom niet anders dan overgaan tot acties voor een (betere) cao.

Hier doen we het voor 

Vier onderhandelingsrondes hebben geen positief resultaat opgeleverd. Saint-Gobain Abrasives heeft een eindbod neergelegd. Leden hebben het eindbod massaal afgewezen! Jullie vinden dat het koopkrachtverlies van de afgelopen twee jaren minimaal gecompenseerd moet worden, net als de inflatie van dit jaar. In de cao van 2020-2021 hebben jullie, vanwege tegenvallen resultaten als gevolg van Covid, loyaal ingestemd met een bevriezing van de lonen. Nu de inflatie afgelopen jaren aanzienlijk is gestegen, verwachten jullie deze loyaliteit terug van jullie werkgever. Een loonsverhoging van 4,5% per 1 april 2024 en 3,5% per 1 januari 2025 voor een cao van 21 maanden vinden jullie onvoldoende.

Daarnaast zijn jullie niet bereid om een cao-afspraak te maken over flexibel werken. Jullie werken hard om de workload weg te werken en zetten vaak een extra stap door meer uren te maken. De manier waarop flexibel werken door Saint-Gobain in het eindbod is omschreven, wordt door jullie gezien als een voorzet voor een cao-afspraak. Aangezien er momenteel geen cao is, kunnen wij niet anders dan tot acties overgaan.

Doe mee, kom in actie voor een betere cao! 

Wanneer: dinsdag 11 juni om 14:00 uur 
Waar: op de parkeerplaats te Holtum-Noordweg 11 7 (bij de ingang van Saint-Gobain Abrasives) 

Wij vragen jullie om het werk collectief kort neer te leggen en bij elkaar te komen op de parkeerplaats om 14:00 uur. Tijdens de korte werkonderbrekening is er de mogelijkheid om een petitie te ondertekenen. De petitie zal namens jullie overhandigd worden aan jullie werkgever. 

De koffie staat die dag klaar! 

Deel deze nieuwsbrief met je collega's

Hoe meer collega's collectief het werk neerleggen en aanwezig zijn om de peptitie te ondertekenen, hoe krachtiger het signaal richting Saint-Gobain Abrasives. Ook als je (nog) geen lid bent van CNV, ben je welkom bij de bijeenkomst en mag je de petitie ondertekenen. Wij vragen jullie daarom ook om deze nieuwsbrief (per e-mail) te delen met jouw collega die nog geen lid is.

Actievoeren doe je samen, doe mee! 

Een (betere) cao komt niet vanzelf. Bij de acties hebben we jouw steun en inzet nodig! Hoe meer leden bereid zijn om actie te voeren, hoe sterker we staan! Als collega's zijn jullie een hecht team. Blijf dit ook vasthouden tijdens acties. 

Het recht om actie te voeren is een krachtig en gerechtvaardigd middel dat aan werknemers wordt toegekend in internationale als nationale wetgeving, zodat zij kunnen opkomen voor hun arbeidsvoorwaarden.

Je hoeft aan jouw werkgever niet te melden dat je gaat actievoeren. Doordat CNV een ultimatum heeft gesteld, weet Saint-Gobain Abrasives dat er acties plaats kunnen vinden. Je leidinggevende mag wel vragen of je actie gaat voeren, maar je hoeft er geen antwoord op te geven. Het (tijdelijk) neerleggen van werk mag niet gezien worden als werkweigering. Ook is het deelnemen aan acties geen reden voor ontslag. Mocht je toch aangesproken worden op het voeren van actie, neem dan contact op met de vakbondsbestuurder. Leden van CNV kunnen rekenen op steun van de vakbond.

Wij willen benadrukken dat wij het belangrijk vinden dat de mening van iedereen wordt gerespecteerd, dus ook collega’s die geen actie voeren. Ook na deze acties moeten jullie als collega’s weer samen verder.

Vragen of problemen? 

Mocht er tijdens deze actieperiode vragen zijn of problemen ontstaan, neem dan contact op met jullie vakbondsbestuurder. 

Sharon van Boxmeer 
Bestuurder CNV
M: 06 2886 6512
E: s.vanboxmeer@cnv.nl 

 

 

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error