Pensioen update Saint-Gobain Abrasives

Naast de cao zijn wij afgelopen periode bezig geweest met het pensioen voor de medewerkers van Saint-Gobain Abrasives. Zoals jullie weten is er een nieuwe wet, namelijk de Wet toekomst pensioenen (Wtp). Op basis van deze wet moeten bedrijven in Nederland een overstap maken naar het nieuwe pensioenstelsel. Ook Saint-Gobain Abrasives.

Er moeten keuzes worden gemaakt

In het kader van de nieuwe pensioenwet moeten er verschillende keuzes worden gemaakt. Zo komt er bijvoorbeeld een keuze tussen het Solidaire stelsel of het Flexibel/Flexibel plus stelsel. Als vakbond vinden wij het belangrijk dat iedereen later een goed pensioen heeft. CNV heeft dan ook strikte beleidsuitgangspunten die worden nagestreefd. Ook Saint-Gobain heeft aangegeven dat zij een goede pensioenregeling willen voor hun medewerkers.

Binnen Saint-Gobain lijkt de voorkeur uit te gaan naar een flexibel plus contract. CNV heeft het gevoel dat zij in de keuze voor een flexibel plus stelsel weinig sturing heeft gehad, maar begrijpt ook dat het onwenselijk is om het proces overnieuw te doen. Bovendien kent flexibel plus ook een solidaire buffer om eventuele tegenvallers in het pensioen collectief te compenseren. Wel zijn er dan een aantal waarborgen nodig die wij met jullie werkgever willen afspreken. Zo mag de nieuwe regeling niet lager zijn dan het huidige pensioen. Ook wil CNV dat de pensioenambitie elke 5 jaar opnieuw wordt getoetst, zodat we kunnen bijsturen indien dit nodig is.

Op dit moment zijn wij met jullie werkgever en het sociaal comité in gesprek over de verdere invulling van het pensioen. Wij vertrouwen erop dat we hierin een actieve rol krijgen. 

Zodra er meer nieuws is, komen we bij jullie terug. Wij zullen jullie periodiek op de hoogte houden van de overleggen en daar waar keuzes gemaakt moeten worden, zullen we de leden hierin betrekken.

Cao-resultaat

Deze nieuwsbrief maakt kort een zijsprong naar jullie cao. Het onderhandelingsresultaat is inmiddels geformaliseerd en je vindt dit resultaat in de bijlage. Zodra de definitieve cao-tekst beschikbaar is, zal CNV deze op jullie cao-pagina plaatsen. Op 3 oktober is er weer een periodiek overleg gepland met jullie directie. Vergeet niet om jouw input te delen via het e-mailadres: s.vanboxmeer@cnv.nl

We willen jullie nogmaals bedanken voor jullie betrokkenheid in de afgelopen periode. We wensen jullie een fijne zomervakanatie! 

Sharon van Boxmeer
Bestuurder CNV
M: 06 28866512
E: s.vanboxmeer@cnv.nl

 

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error