Eindbod Saint Gobain Abrasives afgewezen door de CNV leden

Gisteren hebben leden zich uitgesproken over het eindbod van Saint Gobain Abrasives. 85% van de leden heeft het eindbod afgewezen en is bereid om in beweging te komen voor een betere cao. Dat is duidelijke taal! Dat betekent dat er geen cao is en wij ons op vervolgstappen beraden.

Vervolstappen

Na de ledenvergadering hebben wij Saint Gobain Abrasives geïnformeerd over de uitkomst van de stemming.

Jullie zijn bereid om een cao met een langere looptijd af te spreken, maar dan moet de loonsverhoging voldoende compenseren voor de gestegen kosten van levensonderhoud. Een loonsverhoging van 4,50% per 1 april 2024 en 3,5% per 1 januari 2025 voor een cao van 21 maanden is, gezien de mate waarin de inflatie is gecompenseerd over de periode 2022 tot en met 2024, onvoldoende. Daarnaast hebben jullie in de cao van 2020 tot en met 2021, vanwege tegenvallende resultaten van Saint Gobain Abrasives als gevolg van Covid en de verwachting dat verbetering uit zou blijven, loyaal ingestemd met geen loonsverhoging. Toen later bleek dat de financiële situatie van Saint-Gobain Abrasives beter was dan verwacht, hebben jullie hiervan nauwelijks iets van teruggezien. Dat blijft jullie pijn doen. 

Jullie werkgever wenst afspraken te maken over flexibel werken. Voor jullie is dat een heikel punt. Jullie werken hard om de workload weg te krijgen en zetten vaak een stapje extra door meer uren te werken. Jullie hebben aangegeven dat jullie geen cao afspraak willen maken over flexibel werken. Op basis van vrijwilligheid zijn jullie bereid om te doen wat nodig is. De manier waarop het flexibel werken in het eindbod is omschreven, voelt voor jullie als een voorzet voor een cao-afspraak.

Komende vrijdag bespreken we met de kaderleden welke vervolgstappen we passend vinden. We hebben jou als lid daar hard bij nodig! Wil je meedenken en/of helpen? Meld je dan bij één van de kaderleden.

Check jouw gegevens in Mijn CNV

We houden komende tijd onze leden via e-mail op de hoogte. Ontvang jij geen e-mail? Check dan of jouw gegevens en e-mailvoorkeuren goed staan in Mijn CNV (inloggen via de website) of stuur een e-mail naar ondergtekende. 

Samen staan we sterk 

Deel dit nieuwsbericht ook met je collega's. Een sterke cao bereiken we samen. Zijn jouw collega's nog geen lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slecht 24 euro voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl 

De cao online

Het hele cao-traject is ook online te volgen. Stel je vraen of reageer en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Klik hier voor de cao-pagina

Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. 

Sharon van Boxmeer 
Bestuurder CNV
M: 06 2886 6512
E: s.vanboxmeer@cnv.nl 


Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error