Update na derde onderhandelingsronde Smart Packaging Solutions

Woensdag 22 mei hebben we voor de derde keer met de directie onderhandeld over de nieuwe cao Smart Packaging Solutions. In deze nieuwsbrief lees je meer over de laatste stand van zaken.

Onderwerpen

Naast de eerdere verbetering van de reiskostenvergoeding hebben we deze keer vorderingen geboekt ten aanzien van de RVU-regeling, doordeweekse consignatietoeslag en het vitaliteitsverlof.

  • De RVU-regeling (eerder stoppen met werken) wordt opengesteld voor alle werknemers die 10 jaar of langer in de ploegendienst of consignatiedienst werkzaam zijn geweest bij Smart Packaging Solutions. Daarnaast zal de RVU regeling in 2026 en 2027 worden verlengd, voor zover dit door de overheid fiscaal toegestaan wordt.
  • De consignatietoeslag op maandag t/m vrijdag wordt verhoogd van 0,6% naar 1%. Vitaliteitsverlof zal in het vervolg niet meer zo snel komen te vervallen. Wanneer de aanvraag van werknemer niet wordt gehonoreerd dan zal direct naar een oplossing worden gezocht in een andere periode, om daarmee te voorkomen dat het verlof vervalt.
  • Voor wat betreft het loon zijn we er nog niet. De directie heeft een paar stappen gezet. In eerste instantie hebben zij een loonsverhoging van in totaal 6% geboden bij een cao voor 12 maanden (5% op 1/7/24 en 1% op 1/1/25). Daarna is dit voorstel aangepast naar in totaal 9% voor een periode van 18 maanden (6% op 1/7/24 en 3% op 1/1/25).

Verschillen nog te groot

Wij constateren dat het verschil tussen wat de directie biedt en wat voor ons acceptabel is nog steeds veel te groot is, ondanks de stappen die wij hebben gezet om hier uit te komen.
Wij hebben onze looneis eerst aangepast naar 10,5% voor 1 jaar (10% op 1/7/24 en 0,5% op 1/1/25) en daarna naar in totaal 11% voor een periode van 15 maanden (9,5% op 1/7/24 en 1,5% op 1/7/25).
Wij hebben ons uiterste best gedaan om met praten hier uit te komen. Helaas is dat nog niet gelukt. Als we terugdenken aan de ledenvergaderingen die we in maart 2024 hebben gehouden, de sfeer en jullie eisen voor de nieuwe cao dan maken we ons ernstige zorgen over het vervolgtraject. Dat hebben we de directie heel duidelijk laten weten. Voor een onderhandelingsresultaat is veel meer nodig dan wat de directie heeft geboden.

Volgend cao-overleg 29 mei

Op 29 mei staat het laatste cao-overleg gepland. We zijn heel benieuwd of de directie dan een verbeterd mandaat heeft. Daarna zullen we weer ledenvergaderingen organiseren.
Laat ons weten wat je van de huidige stand van zaken vindt! Laat ons weten of we nog meer water bij de wijn kunnen doen om hier met praten uit te komen! Neem hiervoor contact op met een van de kaderleden of met je vakbondsbestuurder.
Je kunt het hele cao-traject ook online volgen. Reageer of stel je vragen ook daar en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar de cao-pagina Cao Smart Packaging Solutions | CNV

Mede namens de cao-delegatieleden van CNV en FNV:
Roland Griep, Paul Andela en André van Zuidam,
en
Dino Djulbic, FNV-bestuurder
Kaj Gründemann, CNV-bestuurder
M 06 8191 9717 /  k.grundemann@cnv.nl