Onderhandelingsresultaat cao Smart Packaging Solutions bereikt

Na intensieve onderhandelingen met de directie kunnen we jullie meedelen dat we vandaag (woensdag 29 mei 2024) een onderhandelingsresultaat hebben bereikt voor jullie nieuwe cao. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Het resultaat

Allereerst dank voor jullie reacties naar aanleiding van onze laatste nieuwsbrief en jullie betrokkenheid bij het cao-traject. Na intensieve onderhandelingen met de directie kunnen we jullie meedelen dat we op woensdag 29 mei 2024 ook ten aanzien van het loon een compromis hebben bereikt en dat we nu een onderhandelingsresultaat aan jullie ter stemming gaan voorleggen.

Salaris

Jullie salarissen gaan stijgen met in totaal 10% bij een cao-duur van 15 maanden:

  • 7% op 1 juli 2024;
  • 3% op 1 februari 2025;
  • Looptijd: 1 juli 2024 – 1 oktober 2025.

We realiseren ons dat we met dit resultaat buiten ons mandaat zijn getreden met betrekking tot looptijd (15 maanden in plaats van 12). Toch leggen we dit onderhandelingsresultaat positief aan jullie voor mede doordat jullie koopkracht hiermee zowel gerepareerd is als verbeterd. Qua niveau is deze afspraak (loon, RVU, consignatietoeslag, reiskostenvergoeding) in lijn met andere cao-afspraken van vergelijkbare bedrijven en zelfs beter. 

Ledenvergaderingen: stemming volgt

Op dit moment wordt gewerkt aan de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat dat we zo spoedig mogelijk naar jullie zullen opsturen. Stemmen kan tijdens de ledenvergaderingen of digitaal daarna (tot en met 17 juni 2024).
Bij de ledenvergaderingen zullen we ook verdere toelichting geven over het cao-proces en hoe we tot dit resultaat zijn gekomen.

De ledenvergaderingen staan gepland op: 

  1. Dinsdag 4 juni 2024 om 13.00 uur en om 14.00 uur in de kantine;
  2. Donderdag 6 juni 2024 om 13.00 uur en om 14.00 uur in de kantine.

Praat mee

Je kunt het hele cao-traject ook online volgen. Reageer of stel je vragen ook daar en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga naar de cao-pagina Cao Smart Packaging Solutions | CNV 

Hopelijk tot dan!

Mede namens de cao-delegatieleden van CNV en FNV: Roland Griep, Paul Andela en André van Zuidam, en Dino Djulbic, bestuurder FNV,

Kaj Gründemann
Bestuurder CNV
M: 06 8191 9717
E:  k.grundemann@cnv.nl