Update na vierde onderhandelingsronde Smurfit Kappa Parenco

Op 15 mei hebben we voor de 4de keer onderhandeld over de nieuwe cao. Helaas kunnen we nog geen onderhandelingsresultaat aan jullie ter stemming voorleggen. In deze nieuwsbrief lees je meer over de stand van zaken na het overleg vorige week.

Parenco biedt nog steeds te weinig loonsverhoging (in totaal 6,5% geknipt in drie delen) voor een cao die 2 jaar zou moeten duren. Daarnaast is het niet mogelijk gebleken om eventuele toekomstige inflatieschommelingen met een structurele loonstijging automatisch te compenseren. Om die reden zijn we met de CNV/FNV-delegatie een oplossing gaan zoeken in een kortere looptijd van de cao, namelijk 1,5 jaar. Daarbij hebben wij om een loonstijging van in totaal 8,2% gevraagd (5,2 + 3).

Extra onderhandelingsronde

Op 30 mei hebben we een extra onderhandelingsronde ingepland. Dan verwachten we meer duidelijkheid te hebben, zodat we kort daarna ledenvergaderingen kunnen organiseren. Uiteraard blijven de eerder gemaakte afspraken over onder andere de collectieve bonusregeling, opname van DI-uren voor werknemers boven de 60 jaar en de RVU-regeling onderdeel van een eventueel onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao. 

Als je vragen hebt, stel ze gerust. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl 

Samen staan we sterker!

Kaj Gründemann
Bestuurder CNV
M: 6 8191 9717
E: k.grundemann@cnv.nl 

Mede namens de cao-delegatie CNV/FNV,
Bernhard Jonker
Bas Nieuwpoort
Remco van Kooten
Dino Djulbic

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error