Uitnodiging ledenvergaderingen Parenco dinsdag 17 september 2024

In de laatste nieuwsbrief van 18 juli, deelden wij onze teleurstelling over het vastlopen van de onderhandelingen met de directie over jullie nieuwe cao. Inmiddels hebben we een datum gepland staan voor de ledenvergaderingen: dinsdag 17 september om 20:00 en 22:15 uur. In deze nieuwsbrief lees je er meer over.

Na meerdere cao-onderhandelingsrondes heeft de directie een eindbod uitgebracht. Dit zijn de hoofdlijnen daarvan:

  • Looptijd cao 12 maanden
  • Loonstijging van 3,1% per 1 april 2024
  • Indexatie van de collectieve bonusregeling
  • Kleine aanpassingen met betrekking tot Duurzame Inzetbaarheid en Consignatietoeslag.
  • Voor het volledige eindbod: zie bijlage.

Dit eindbod van de directie vinden wij onvoldoende om de inflatie te compenseren en tot een cao te komen. Daarom leggen we dit eindbod negatief aan jullie voor. Ons advies is om tegen te stemmen.

Tijdens de ledenvergadering kunnen jullie stemmen over het eindbod. Als de meerderheid tegen stemt dan zetten we de ledenvergadering om in een actievergadering. Deze wordt ook wel een driekwart vergadering genoemd. Dat wil zeggen dat 75% van de aanwezige leden op de ledenvergadering voor actie moet stemmen, waarbij werkstaking niet uitgesloten is. Bij voldoende stemmen zullen we een actiecomité gaan vormen en mogelijke acties richting de werkgever bespreken.

Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk vakbondsleden op de ledenvergadering aanwezig zijn. Voor de actievergadering tellen alleen de stemmen van de aanwezige leden. Stemmen via een machtiging is niet mogelijk.

Leden- en/of actievergaderingen staan gepland op:

  • Dinsdag 17 september om 20:00 uur en 22:15 uur
  • Sporthal Doelum, Hogenkampseweg 45 te Renkum

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl 
Samen staan we sterker!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina

Mede namens de cao-delegatie CNV

Kaj Gründemann
bestuurder CNV
M: 06 81 91 97 17
E: k.gründemann@cnv.nl
 

Downloads