Na de zomer ledenvergaderingen Smurfit Kappa Parenco

Bij de nieuwsbrief van 5 juli jl. hebben we jullie laten weten dat het eindbod van de directie niet genoeg is om de inflatie van de afgelopen jaren te repareren. Koopkrachtverlies bij het accepteren van het eindbod bedraagt -2%. We hebben jullie ook laten weten dat we niet tevreden zijn over het proces rondom dit cao-traject.

Gisteren hebben we gezamenlijk overleg gehad met de kadergroepen van CNV en FNV. De onvrede over de inhoud en het proces zijn nogmaals bevestigd. Daarbij hebben we stilgestaan bij de onderhandelingen bij SK Corrugated, SK Roermond Papier en de communicatie van de directie met betrekking tot de cao-variant van 22 maanden. We hebben ook benadrukt dat de directie zelf heeft besloten om de optie voor 22 maanden niet in het eindbod op te nemen.

Het eindbod van de directie zal aan jullie ter stemming worden voorgelegd. We vinden het belangrijk om iedereen in de gelegenheid te stellen om over het eindbod te stemmen én daarnaast dat jullie meer informatie en meer context krijgen over het eindbod. Om die reden zullen we de ledenvergaderingen - en de stemming over het eindbod - na de zomervakantie houden. Een paar weken van tevoren zullen we jullie een uitnodiging hiervoor sturen. Naast het stemmen en informeren willen we van de gelegenheid gebruikmaken om jullie eventuele vragen te beantwoorden. Op basis van de uitkomsten van de ledenvergaderingen bespreken we hoe we verder gaan.

We willen nogmaals benadrukken dat we het erg vervelend vinden dat de cao-onderhandelingen op deze wijze zijn verlopen en dat het allemaal zo lang moet duren. Voor nu rest ons niets anders om, ondanks alles, jullie een fijne zomer te wensen.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vagen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina
Heb je deze nieuwsbrief per post ontvangen dan hebben wij geen email adres van jou. Wil je liever digitaal (dus sneller) op de hoogte worden gehouden? Geef ons dan jouw email adres door. 

Mede namens de CNV cao-delegatie 
Bas Nieuwpoort

Kaj Gründemann
Bestuurder CNV
M: 06 8191 9717
E: k.grundemann@cnv.nl