Ledenvergadering SK Parenco in Sporthal Doelum 11 mei

Vandaag was de 3de ronde van de onderhandelingen over een nieuwe cao van SK Parenco. Helaas hebben we geen cao resultaat bereikt. De werkgever heeft een eindbod neergelegd. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

2 Ledenvergaderingen in Doelem op 11 mei 

Waar: in Sporthal Doelum.
Wanneer: op donderdag 11 mei 2023 om 20.00 en om 22.15 uur.

Tijdens de derde onderhandelingsronde heeft werkgever het vorige bod van 6,67% bijgesteld. Het loonbod van de directie komt echter nog steeds niet in de buurt van het inflatiecijfer van vorig jaar. Het verschil tussen wat de directie biedt en ons mandaat is nog steeds te groot. Gelet op de resultaten van SK Parenco over de afgelopen jaren, begrijpen wij de houding van de directie niet. Wij hebben dit ook aangegeven tijdens de onderhandelingen. Toch kiest de directie ervoor om een eindbod neer te leggen.

Eindbod werkgever

Het eindbod komt – kort gezegd – op het volgende neer.

  • Looptijd: 1 jaar (1 april 2023 tot 1 april 2024).
  • Inkomen: gedurende de looptijd van de cao worden de salarissen en salarisschalen per 1 april 2023 verhoogd met een nominaal bedrag van € 175,- bruto + 2% voor alle werknemers. Dit komt uit op een gemiddelde loonsverhoging van 7,5%. De minimumvakantietoeslag wordt eveneens verhoogd met dit percentage.
  • Aanpassing van de reiskostenvergoeding: iedereen komt in aanmerking en de eerste 10 kilometer worden ook vergoed. Voor mensen die verder van 10 kilometer van Parenco af wonen, betekent dit structureel een voordeel van gemiddeld € 81,50 netto per maand. Gemiddeld voor alle collega’s komt dit voordeel neer op € 76,00 netto per maand.
  • Verhoging van de ziektekostenvergoeding van € 15 naar € 25.
  • Regeling Vervroegd Uittreden (RVU): de periode van de RVU wordt verruimd naar 3 jaar.
  • De functies van Medewerker Grondstoffen en Laaddienst en van Portier worden toegevoegd aan de lijst met functies die in aanmerking komen voor deze regeling.
  • Werknemers die in de periode van 10 jaar voor de AOW-leeftijd tenminste 5 jaar vrijwillig consignatiedienst hebben gedraaid komen in aanmerking voor de regeling.
  • Ploegendienstwerknemers die in de periode van 10 jaar voor de AOW-leeftijd tenminste 5 jaar in de ploegendienst hebben gewerkt komen in aanmerking voor de regeling.

Negatief advies

Dit eindbod van de directie vinden wij onvoldoende om de inflatie te compenseren en tot een cao te komen. Daarom leggen we dit eindbod negatief aan jullie voor. Ons advies is om tegen te stemmen.
Tijdens de ledenvergadering kunnen jullie stemmen over het eindbod.
Als de meerderheid tegen stemt dan zetten we de ledenvergadering om in een actievergadering. Deze wordt ook wel een driekwart vergadering genoemd. Dat wil zeggen dat 75% van de aanwezige leden op de ledenvergadering voor actie moet stemmen, waarbij werkstaking niet uitgesloten is. Bij voldoende stemmen zullen we een actiecomité gaan vormen en mogelijke acties richting de werkgever bespreken.
Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk vakbondsleden op de ledenvergadering aanwezig zijn. Voor de actievergadering tellen alleen de stemmen van de aanwezige leden. Stemmen via een machtiging is nu niet mogelijk.

Kom dus naar de leden- en/of actievergaderingen van 11 mei   

De leden/actievergaderingen staan gepland voor donderdag 11 mei, in Sporthal Doelum Hogenkampseweg 45 (6871 JK Renkum)
- om 20:00 uur en
- om 22:15 uur.

Vragen?

Heb je vragen, laat ons dit dan per e-mail weten. Volg de onderhandelingen ook op de cao-pagina Cao SK Parenco | CNV Vakmensen

Namens de cao-delegatie CNV Vakmensen en FNV:
Bernhard Jonker, Bas Nieuwpoort, Remco van Kooten 
en Dino Djulbic, bestuurder FNV

Sharon van Boxmeer, bestuurder CNV Vakmensen
06 2886 6512 / s.vanboxmeer@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error