Laatste cao-overleg geannuleerd door Smurfit Kappa Parenco

Het laatste cao-overleg, dat gepland stond voor donderdag 30 mei, is niet doorgegaan. Kort voor het overleg werden wij geïnformeerd dat het niet door kon gaan. Dit heeft tot grote teleurstelling en irritatie geleid bij de delegaties van CNV en FNV. We hadden gehoopt afgelopen week tot een resultaat te komen dat we aan jullie konden presenteren, maar dat is helaas niet gelukt. In deze nieuwsbrief brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Tijdig verzocht om cao-onderhandelingen te starten

Omdat het cao-overleg vorig jaar traag verliep en pas ruim na het verstrijken van de cao-termijn een nieuw akkoord werd bereikt, hebben de bonden dit jaar vroegtijdig verzocht om de cao-onderhandelingen te plannen. Uiteindelijk zijn we na meerdere verzoeken op 22 maart begonnen. Ondanks de late start verliepen de besprekingen in een goede sfeer, met wederzijds begrip voor de verschillende belangen en een gezamenlijke zoektocht naar oplossingen.

Veel ruimte gegeven

De directie gaf vanaf het begin aan tijd nodig te hebben om tot een goed akkoord te komen. Wij hebben deze ruimte geboden in de hoop nu wel tot een oplossing te komen. Tot op heden is dat niet gelukt. Toen we te horen kregen dat het overleg niet doorging, hebben we onze teleurstelling en onbegrip geuit. We benadrukten dat dit nadelig is voor het proces en afbreuk doet aan de manier waarop het overleg tot dan toe was gevoerd. We hebben gevraagd om snel met een oplossing te komen om alsnog een nieuwe cao af te kunnen spreken.

Parenco is aan zet

Gisteren zouden we gebeld worden door de directie van Parenco, maar we hebben niets gehoord. We hopen snel van hen te horen, maar beraden ons ondertussen op vervolgstappen. Wij vinden dat we vorige keer een redelijk voorstel hebben neergelegd, dat voor Parenco acceptabel zou moeten zijn en waar ze heel serieus op zouden moeten ingaan. We hopen dan ook voor alle betrokken partijen dat de directie dit z.s.m. zal doen.

Collega’s die onderhandelen bij Smurfit Kappa Corrugated en Smurfit Kappa Roermond melden ons ook dat de besprekingen daar moeizaam verlopen. Mocht de situatie niet wezenlijk veranderen en het tot acties komt dan sluiten wij ons daarbij aan. Samen staan we sterker! Zodra we meer weten, brengen we jullie op de hoogte.

Als je vragen hebt, stel ze gerust. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker!

Kaj Gründemann
Bestuurder CNV
M: 06 8191 9717
E: k.grundemann@cnv.nl 

mede namens de cao-delegatie CNV/FNV,

Bernhard Jonker
Bas Nieuwpoort
Remco van Kooten
Dino Djulbic