Update na derde onderhandelingsronde Folding Boxboard Eerbeek

Allereerst dank voor het invullen van de enquête! Daaruit komt het beeld naar voren dat de meerderheid van de leden van FNV en CNV een cao wil voor de duur van tenminste 1 jaar. Daarnaast is jullie signaal duidelijk, namelijk, dat de inflatie tenminste gecompenseerd moet worden. Dit hebben wij ook duidelijk gemaakt aan de directie. In deze nieuwsbrief lees je de stand van zaken op dit moment.

Onze cao delegatie, zowel FNV als CNV, heeft volgens deze lijn de onderhandelingen op 17 mei voortgezet (cao-ronde nr. 3). We hebben een cao voor 1 jaar gevraagd en een loonstijging van 5%. Dat is 1,5% lager dan onze looneis van de vorige keer. Hiermee is de grens van ons mandaat zo goed als bereikt. De directie is helaas niet in beweging gekomen. De maand april zou nog steeds verliesgevend zijn geweest, ondanks betere orderpositie. Volgens de directie is nog steeds niet verantwoord om de salarissen te verhogen zoals wij als vakbonden verzocht hebben.

Op deze manier vinden wij het heel lastig om tot een nieuwe cao te komen. 3de cao-ronde heeft ons niet veel opgeleverd. De directie heeft aangegeven om zich te gaan beraden over de vervolgstappen. Binnen 14 dagen horen we of het zin heeft om op korte termijn weer bij elkaar te komen. Of, de directie zal een eindbod doen, dat we aan jullie ter stemming gaan voorleggen.

Nog een belangrijk punt


Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de betrokkenheid van werknemers bij dit cao-traject lager is dan bij het cao-traject van vorig jaar. Dat zien we zowel in de fase voor dat de onderhandelingen zijn begonnen als bij de enquête. Mede hierdoor hebben we als cao delegatie behoefte aan meer duidelijkheid over ons mandaat.
In de komende dagen horen we graag van jullie of we aan onze eis van de inflatiecompensatie moeten vasthouden. Laat het ons weten! Vul de bijgaande strook in en doe het in de stembus bij de portier. Dank alvast hiervoor!

Je kunt het hele cao-traject ook online volgen. Reageer of stel je vragen ook daar en blijf zo altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl
Samen staan we sterker!

Mede namens cao-delegatie CNV/FNV, Adem Bicen, Job Randewijk, John Schipper, Osman Ozturk, Jeroen Vredenberg, Kaj Gründemann (CNV bestuurder), Dino Djulbic (FNV bestuurder)

Kaj Gründemann
bestuurder CNV
M 06 8191 9717
k.grundemann@cnv.nl

Mocht je deze nieuwsbrief niet kunnen printen, de kaderleden van CNV en FNV zullen deze nieuwsbrief verspreiden binnen het bedrijf zodat jullie het kunnen invullen.


Mijn naam is ……………………………………………………………………………………………………………

Ik steun wel / niet het standpunt van de cao-delegatie FNV/CNV.

Loonsverhoging van 2 – 3 % is wel / niet OK.

Loonsverhoging moet minimaal 4 – 5 % zijn: Ja / Nee
(omcirkelen de keuze van jouw voorkeur)

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error