Folding Boxboard Eerbeek-staking op het laatste moment afgewend: onderhandelingsresultaat

Vorige week hebben we de directie geïnformeerd dat jullie het eindbod van 7 juni 2024 hebben afgewezen en dat jullie bereid zijn om in actie te komen voor een betere cao. Daarnaast hebben we een ultimatum gesteld om uiterlijk dinsdag 2 juli vóór 12.00 uur aan onze eisen tegemoet te komen. Kort na het uitbrengen van het ultimatum zijn we door de directie uitgenodigd voor een veiligheidsoverleg, net als vorig jaar. Dat overleg met de directie vond afgelopen maandag plaats.

Cao-resultaat

Tijdens het overleg hebben we onderzocht hoe we alsnog uit de conflictsituatie kunnen komen. Onder druk van jullie bereidheid om in actie te komen is daar een onderhandelingsresultaat uitgekomen dat wij positief aan jullie ter stemming willen voorleggen. 

Hoofdlijnen van het cao-resultaat

  • Looptijd cao: 15 maanden (1 april 2024 – 1 juli 2025) 
  • Loonsverhoging van 3% per 1 april 2024
  • Loonsverhoging van 1,5% per 1 januari 2025
  • Verbetering afspraken rondom verplichte cursussen.

Voor de volledige tekst van het cao-resultaat: zie de bijlage. Acties zijn hiermee (voorlopig) van de baan. Vakbondsleden mogen nu hun stem uitbrengen. De stemmogelijkheid krijgen de CNV-leden separaat toegestuurd. Stemmen kan tot en met 12 juli 2024.
Neem bij eventuele vragen contact op met één van de kaderleden of je vakbondsbestuurder.

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl Samen staan we sterker!
Wil je het hele cao-traject nog eens nazien, ga dan naar de cao-pagina: Cao Folding Boxboard Eerbeek | CNV

Namens de cao-delegatie FNV/CNV: Jeroen Vredenberg, Adem Bicem, Osman Ozturk en John Schipper
Dino Djulbic, bestuurder FNV en
Kaj Gründemann, bestuurder CNV
M 06 8191 9717 / k.grundemann@cnv.nl  

Downloads