Directie Folding Boxboard Eerbeek brengt eindbod uit, uitnodiging ledenvergaderingen

Eind mei hebben we jullie laten weten hoe de laatste ronde van de cao-onderhandelingen is verlopen. Het voorstel van de directie lag erg ver van ons mandaat. De directie zou zich nog beraden over de vervolgstappen. Inmiddels hebben we een eindbod gekregen. Helaas is het eindbod nog steeds onder ons mandaat.

De directie biedt een loonsverhoging van in totaal 2,5% over een periode van 12 maanden. Daarnaast biedt de directie o.a. aan om de reiskostenregeling te verbeteren en de RVU-regeling voort te zetten. Als je het volledige eindbod wil lezen, zie dan de bijlage bij deze mail.

Dit eindbod van de directie vinden wij onvoldoende om de inflatie te compenseren en tot een cao te komen. Daarom leggen we dit eindbod negatief ter stemming aan jullie voor.

Het is aan de leden van de vakbonden om zelf te oordelen of dit eindbod voldoende is, of dat er verbetering moet komen. Een verbetering zullen we moeten afdwingen. Dat houdt in dat we meer moeten doen dan alleen praten, desnoods staken.

Ledenvergadering / Actievergaderingen

Leden- en/of actievergaderingen staan gepland op donderdag 20 juni 2024 om 13.00 en om 14.15 uur. in de kantine.

Let op: eerder is per ongeluk vermeld 21 juni!

Een actievergadering wordt ook wel een driekwart vergadering genoemd. Dat wil zeggen dat 75% van de aanwezige leden op de ledenvergadering voor actie moet stemmen, waarbij werkstaking niet uitgesloten is. Bij voldoende stemmen zullen we een actiecomité gaan vormen en mogelijke acties richting de werkgever bespreken. Het is heel belangrijk dat zoveel mogelijk vakbondsleden op de ledenvergadering aanwezig zijn.
Voor de actievergadering tellen alleen de stemmen van de aanwezige leden. Stemmen via een machtiging is nu niet mogelijk.

namens cao-delegatie CNV/FNV
Kaj Gründemann
Bestuurder CNV
M: 06 8191 9717
k.grundemann@cnv.nl 

Downloads