Leden van Essity Sumar stem over een verbeterd eindbod!

Beste leden,

Vanavond hebben we op locatie om tafel gezeten op uitnodiging van jullie directie. We hadden een eindbod die door jullie is afgewezen. Naast de afwijzing van het eindbod hadden we niet de benodigde meerderheid, die vond dat we in actie moesten komen. Nu konden we in een CAO - loze periode blijven zitten, maar daar worden jullie niet beter van, maar is ook voor de directie geen gewenste situatie.

De kaderleden van FNV en CNV, Lammert en Albert, hebben afgelopen tijd al bij jullie gepeild waar de pijn zit. Jullie reacties hebben zij goed verwoord vanavond. De pijn zat hem voornamelijk in de loonstijging en daar hebben we ons ook op geconcentreerd.

Uiteindelijk heeft de werkgever een verbeterd eindbod neergelegd. De CAO duurt 18 maanden en kent een totale loonsverhoging van 11 procent. De eenmalige uitkering is er uit. Die 11 procent is opgedeeld in: 6% per 1 januari 2023, 2 % per 1 juli 2023 en 3% per 1 januari 2024. Andere punten zijn niet veranderd.

In de bijlage vind je het het complete eindbod van de werkgever. Lees hem goed door, denk er over na, praat er over met je collega’s en stem voor 20 juni 18.00.

Als de meerderheid voor stemt hebben jullie een nieuwe CAO. Stemt de meerderheid tegen dan hebben jullie geen nieuwe CAO.

Stuur mij een mail voor 20 juni 18.00 met voor of tegen. Bij tegen waarom je tegen stemt. Je naam, woonplaats graag ook vermelden.

We zien graag jullie stem tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Albert de Vries (kaderlid)
Saskia Spaargaren
s.spaargaren@cnvvakmensen.nl
06 51 44 35 97

Downloads