Update cao-onderhandelingen Essity Hoogezand

Op 24 juni 2024 hebben vakbonden en Essity Hoogezand de eerste onderhandelingen gehad voor een nieuwe cao. De gesprekken waren constructief en zinvol.

CNV en FNV hebben hun voorstellen toegelicht en uiteengezet. Ook de werkgever is met een paar voorstellen gekomen, die helaas vooral verslechteringen inhielden.

Essity Hoogezand wil bijvoorbeeld de volgende verslechteringen invoeren:

  • De regeling dat werknemers van 50 jaar of ouder op hun verzoek niet meer uitgenodigd kunnen worden voor overwerk, wordt aangepast naar vanaf vijf jaar voor pensioendatum. 
  • Deelname van de werknemer vanaf 10 jaar voor de pensioenrichtleeftijd aan de basisregeling 80 – 90 – 100 beperken tot vijf jaar voor pensioendatum.
  • De vakantie voor werknemers werkzaam in een 5-ploegendienst wordt beperkt van 23 naar 21 aaneengesloten kalenderdagen.
  • Bij de eerste 52 weken ziek vult werkgever nu, bovenop het wettelijk maandinkomen, tot 100% van het maandinkomen aan. Straks is dat de eerste 26 weken. De tweede helft van het jaar, dus week 27 t/m 52, zal de werkgever nog maar aanvullen tot 90%.

De volgende cao-ronde is gepland op 4 juli 2024. We zullen jullie uiteraard op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent de onderhandelingen en eventuele resultaten.

Hierbij wil ik je van harte bedanken voor jullie steun tijdens dit cao-traject. We kunnen goed onderhandelen, wetend dat jij en jouw collega’s ons steunen. Een goede cao komt er niet vanzelf. We hebben iedereen hard nodig

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24 voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterker!

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Essity Hoogezand kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Essity Hoogezand | CNV .

Ik ben (bijna) altijd bereikbaar per mail, app of telefoon. Weet mij te vinden als er iets is. 

Stijn Duursma
Bestuurder CNV
M: 06 81 91 95 55
E:  s.duursma@cnv.nl