Onderhandelingsresultaat cao Essity Operations Hoogezand BV

Op woensdag 10 juli hebben we na een lange, goede onderhandelingsdag een onderhandelingsresultaat bereikt met de directie van Essity Hoogezand. Dit resultaat willen we aan jullie voorleggen tijdens de gezamenlijke ledenvergadering van CNV en FNV op maandag 16 september 2024 bij de Abramskade te Essity Hoogezand.

Aantal punten uit het onderhandelingsresultaat

  • Een cao met een looptijd van 18 maanden, met een structurele loonstijging van 125 euro per 1 juli 2024 en 3,5% per 1 januari 2025.
  • Essity en FNV en CNV hebben de intentie om de RVU-regeling te verlengen als deze regeling op landelijk niveau wordt gecontinueerd. De RVU-regeling zal in dat geval onderwerp van gesprek zijn bij het overleg om tot een nieuwe cao per 1 januari 2026 te komen.
  • Cao-partijen hebben afgesproken dat overwerkuren (16 minuten overdrachtstijd) in de vorm van tijd voor tijd opgespaard mogen worden tot een saldo van 40 uren, zodat het o.a. mogelijk is om hele diensten vrij te nemen. Alle uren boven het saldo van 40 uren worden uitbetaald.
  • Cao-partijen hebben een vitaliteitsbudget voor 100 werknemers van € 250 per persoon afgesproken voor de looptijd van deze cao. Het geld mag aan een sportabonnement besteed worden.
  • Het aantal uitzendkrachten wordt verminderd, waarbij gedurende de looptijd van de cao, uitzendkrachten in dienst van Essity worden aangenomen.

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat tref je aan als bijlage.

Ledenbijeenkomst

Tijdens de ledenbijeenkomsten geven wij een toelichting en uitleg over het onderhandelingsresultaat. Natuurlijk kunnen jullie al jullie vragen stellen. Deze bijeenkomst vindt plaats op:  

  • Datum: maandag 16 september 2024
  • De tijdstippen zijn: 13:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur.
  • Locatie is: Abramskade, zaal op het terrein van Essity Hoogezand.

Zowel leden als niet-leden zijn welkom. En uiteraard uitzendkrachten! Neem gerust iemand mee die niet lid is.

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga daarvoor naar Jouw cao-pagina 

Graag tot 16 september!

Stijn Duursma
bestuurder CNV
M: 06 8191 9555
E: s.duursma@cnv.nl 



Downloads