Cao update Essity Hoogezand

Vorige week donderdag hebben we de tweede onderhandelronde gehad voor een nieuwe cao bij Essity Hoogezand.

Het waren goede en constructieve gesprekken, waarin de werkgever inhoudelijk op onze voorstellen heeft gereageerd en zelf met voorstellen is gekomen. 

Reactie en bod werkgever 

Allereerst loon. Wij vroegen inflatiereparatie van +3.8% en daarbovenop een koopkrachtverbetering van structureel +100 euro voor één jaar. Lagere loonschalen profiteren dan wat meer. Dat komt neer op gemiddeld +7.8% voor één jaar. Het FNV vroeg hetzelfde.

Jullie werkgever biedt een loonsverhoging van +5% voor anderhalf jaar. Per 1 juli 2024 +2% en per 1 januari 2025 +3%. De cao duurt dan tot 1 januari 2026.

Een aantal voorstellen waar de werkgever (voorzichtig) positief op gereageerd heeft: RVU, vitaliteitsbudget, tijd-voor-tijd regeling verbeteren, reiskosten, verbetering regeling uitzendkrachten.
Een aantal voorstellen waar de werkgever niet in mee wil: automatische prijs compensatie, verhoging vakantiegeld, aanpakken diensten 24 december en 1 januari, verbetering regeling verhuisdagen. 

Onderhandelronde drie 

We liggen nog ver uit elkaar op het gebied van loon en er zijn nog veel zaken te bespreken. Morgen hebben we een marathon onderhandelsessie gepland van 9.00 uur t/m 16:30 uur. We hopen er dan uit te komen. Hoe dan ook leggen we het resultaat aan jullie voor. Dat zal waarschijnlijk pas na de zomervakantie zijn. We houden jullie op de hoogte. 

Maak je collega lid

Is je collega al lid? Als jij je collega lid maakt, betaalt hij of zij slechts €24,- voor de eerste 6 maanden. Jij ontvangt per aangebracht lid een cadeaubon van €20,-. Ga voor meer informatie naar www.cnv-ledenwerven.nl. Samen staan we sterker!

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Essity Hoogezand kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao. Cao Essity Hoogezand | CNV .

Ik ben (bijna) altijd bereikbaar per mail, app of telefoon. Weet mij te vinden als er iets is. 

Stijn Duursma
Bestuurder CNV
M: 06 81 91 95 55
E:  s.duursma@cnv.nl