Westlake: onderhandelingsresultaat sociaal plan + cao toelichting

Vrijdag 30 augustus jl. hebben we vorderingen weten te maken in de onderhandelingen over het sociaal plan en is er een onderhandelingsresultaat bereikt. In deze nieuwsbrief een korte toelichting en een uitnodiging voor de ledenvergaderingen op 9 september.
Sociaal plan
In onderhandelingen haal je niet alles binnen maar alles overziend, trekken wij de conclusie dat het resultaat voor een groot deel past binnen de koers die we bepaald hebben in de ledensessies. De teksten worden nu uitgeschreven, om die reden kunnen wij het sociaal plan nog niet meesturen, deze zal in de informatieve ledensessies uitgereikt worden.

Op hoofdlijnen kunnen we alvast melden, dat in het sociaal plan de volgende punten zijn opgenomen: 

  1. Een looptijd van 4 jaar, een evaluatie moment laatste jaar om vast te stellen of verlenging nodig is.
  2. Oude transitievergoeding factor C=2.
  3. Aftopping op 250.000.
  4. Een ondergrens van minimaal 3 maanden.
  5. Scholing en Outplacement afspraken.

Als de teksten waarover gestemd kan worden zijn vastgesteld, zullen wij in de hieronder vermelde infosessies, de tekst uitdelen en deze toelichten. Hierna zal de stemmingsprocedure in gang worden gezet, die wij digitaal zullen organiseren.

Informatiesessie
Wij nodigen je uit om naar de informatie sessies te komen. Deze vinden plaats op 9 september:1ste info sessie 12.30 uur en 2de info sessie 19.30 uur, beide in het Atlas Hotel te Spijkenisse.

Kom ook naar de sessie voor cao nieuws!
We hebben afgelopen vrijdag de resterende tijd kunnen gebruiken om verder te praten over de cao onderhandelingen. Aan het einde van de info sessies op 9 september zullen we hier ook met jullie over de gedachten uitwisselen. We hopen op een grote opkomst!

Vragen? Of is je collega nog geen lid?
Maak ze lid! Dit kan via de website, maak je collega lid en ontvang zelf ook een leuk extraatje!
Trouwens, op de cao-pagina kun jij 24/7 reageren op de cao-onderhandelingen, onze nieuwsbrieven of op elkaar. Hou altijd jouw cao-pagina in de gaten!
Vragen? Neem gerust contact op!

Met vriendelijke groeten, mede namens kaderlid Berthy Manuels,
Micky van Loon, bestuurder CNV

(m.vanloon@cnv.nl of 0628866596)