Voorbereiding voor de nieuwe cao Kartonnage en flexibele verpakkingen

De cao Kartonnage en flexibele verpakkingen loopt op 31 december 2024 af. Graag willen wij de mening van de leden weten voordat wij een voorstellenbrief gaan maken. Vul de enquête in.

Nieuwe cao

Een jaar geleden werd de huidige cao afgesloten. Deze loopt aan het eind van dit jaar af. Daarom vragen wij naar jouw mening. De vragenlijst kan je via de link vinden. Hij staat open tot 20 september 2024. Je mag de vragenlijst ook door collega's laten invullen.

Klik hier voor de enquete.

Bij het opstellen van de voorstellenbrief voor de nieuwe cao houden we rekening met de ingebrachte punten. De onderhandelingen zullen in het najaar worden gehouden. Hopelijk is er voor het einde van de cao een onderhandelingsresultaat. Daarvoor zijn we wel afhankelijk van de opstelling van de werkgeversvereniging.  Alleen kan je geen cao afsluiten. Om een sterke positie aan tafel te hebben is het belangrijk om zo veel mogelijk leden te hebben. Ga dus in gesprek met je collega die nog geen lid is van een vakbond. Vraag hem of haar of zij lid willen worden. Want zonder leden geen cao.

Nieuw pensioensysteem

Naast de cao zijn we ook actief aan de slag met het nieuwe pensioenstelsel. Deze wordt over een aantal jaar verplicht Vakbonden en de werkgeversvereniging moeten een transitieplan maken. Er is al wel een beslissing genomen over de keuze van het systeem. Dat wordt de Solidaire Premie Regeling. In dit systeem zit een reserve die de uitkeringen zo constant mogelijk moeten maken. Aan het eind van het jaar zullen we je raadplegen over het nieuwe pensioensysteem. Dan kan je je stem uitbrengen.

Ontwikkeling en Duurzame Inzetbaarheid

In deze maatschappij moet je blijven leren om bij te blijven met veranderende techniek in werk en prive. Denk hierbij aan de Smartphone. In de sector is een sociaal fonds dat opleidingen stimuleert. Dat is FCB Verpakkingen. Naast opleidingen kan je ook een loopbaancheck doen of een financieel adviesgesprek aanvragen. Het financieel adviesgesprek wordt vaak gedaan als je belangrijke beslissingen moet nemen zoals het kopen van een huis of de keuze wanneer je stopt met werken. Ook kan het gesprek gebruikt worden om alles eens op een rijtje te zetten als je het overzicht niet meer hebt. Zowel het financieel adviesgesprek als de loopbaancheck zijn door werknemers in de branche zelf aan te vragen zonder dat de werkgever het weet en zonder kosten als je werkzaam bent in de sector en onder de cao valt.  Kijk eens op de website van het sociaal fonds, misschien zit er iets voor je bij. De website is Home | FCB Verpakkingen (fcb-verpakkingen.nl) 

Praat mee

Heb je nog vragen? Laat mij dit dan weten. Je kan ook terecht op de cao-pagina waar je al onze eerdere nieuwsbrieven aantreft. Je kunt er meepraten en vragen stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Kartonnage/Flex. verpakkingen - Papier en karton | CNV


Mocht je nog vragen hebben dan kan je me een mailtje sturen of bellen

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV
M: 06-51602048
j.kraan@cnv.nl