Uitnodiging pensioenvoorlichting Stora Enso de Hoop

Je ontvangt dit bericht omdat je werkt, of gewerkt hebt bij Stora Enso de Hoop. Deze nieuwsbrief gaat over jullie pensioenen.

Wij hebben met jullie werkgever de afgelopen maanden een aantal gesprekken gevoerd over jullie pensioenen. Dit heeft allemaal te maken met een nieuwe wet, namelijk de WTP, de Wet toekomst pensioenen. De WTP is een Nederlandse wijzigingswet. Deze wet herziet het huidige Nederlandse pensioenstelsel en wijzigt daarvoor dertien wetten, waaronder de Pensioenwet.

Het is de bedoeling dat jullie pensioenen ook overgaan naar het nieuwe pensioenstelsel. Dat zal het pensioenfonds PGB per 1-1-2027 uitvoeren. Echter moeten wij daar uiterlijk 1 december dit jaar uitsluitsel over geven. Vandaar dat dit nu al besloten moet worden.

Een onderhandelingsresultaat

Om ervoor te zorgen dat jullie pensioenen goed terecht komen in het nieuwe pensioenstelsel hebben wij een aantal gesprekken gevoerd met de werkgever. Vakbonden werden hierbij geadviseerd door een externe adviseur met veel kennis en ervaring. Inmiddels zijn we zover dat we kunnen zeggen: dit is het beste resultaat voor de meeste mensen. Net zoals bij een cao noemen we dit een onderhandelingsresultaat. Dat betekent dat wij een onderhandelingsresultaat ook zullen voorleggen aan onze vakbondsleden. Die hebben immers een stemrecht. Wij willen dit onderhandelingsresultaat positief aan jullie voorleggen.

Eerst een uitleg

Samen met de werkgever organiseren wij een personeelsbijeenkomst op dinsdag 24 september om 13:30 in de grote vergaderzaal. Tijdens deze bijeenkomst worden de gevolgen van het inbrengen van jullie pensioen in het nieuwe stelsel, gepresenteerd.

Het is belangrijk dat je je van tevoren aanmeldt voor deze bijeenkomst. Klik op de volgende link om je aan te melden: https://forms.office.com/e/MNPd2wfFkg

Aanmelden kan tot en met vrijdag 20 september 2024.

Vakbondsleden mogen stemmen

Na afloop van de laatste bijeenkomst krijgen de vakbondsleden een email met een stemknop waarmee ze hun stem kunnen uitbrengen. Bij een meerderheid voor het onderhandelingsresultaat wordt de stap naar het nieuwe stelsel per 1-1-2027 een feit.

Namens werkgever en vakbonden CNV en FNV.

Kaj Gründemann
Bestuurder CNV
M 06 8191 9717
k.grundemann@cnv.nl