Uitnodiging digitale meeting over eindbod SABIC Limburg

Een loonsverhoging van 4,2% en voor de looptijd van 12 maanden van de cao 2 dagen extra vrij. Dat staat onder andere in het eindbod dat SABIC Limburg heeft gedaan. Zoals altijd leggen we je dit bod voor.

In totaal hebben de vakbonden en werkgever 4 ronden onderhandeld. Omdat we op enkele punten niet nader tot elkaar kwamen, heeft SABIC dus een eindbod neergelegd. Dat leggen we neutraal aan je voor.

Informatiesessies

Graag willen we je bijpraten over het eindbod dat op tafel ligt. Dat willen we doen in twee digitale sessies. Die vinden plaats op vrijdag 5 juli:

  • De eerste sessie is om 13.00 uur. Om deel te nemen klik hier.
  • De tweede sessie is om 16.00 uur. Om deel te nemen klik hier.

Stemmen

Natuurlijk hebben jij en de andere CNV leden bij SABIC het laatste woord. Jij beslist of we ingaan op het eindbod van SABIC of niet. Daarom kun je stemmen. Na de laatste voorlichtingssessie van aanstaande vrijdag ontvang je een mail om digitaal te stemmen.
Houd je mail daarom goed in de gaten! Stemmen kan tot vrijdag 12 juli 12.00 uur.

Hoofdpunten

Enkelen punten uit het eindbod zijn:

  • looptijd van de cao is 12 maanden, van 1 juli 2024 tot 1 juli 2025;
  • een verhoging van 4,2% per 1 juli 2024;
  • eenmalig 2 extra vrije dagen, die je vervolgens kunt verkopen of toevoegen aan je verloftegoed.
  • Mensen die overwerk in geld laten uitkeren in plaats van verlof krijgen 15 euro per uur extra.

Het complete bod vind je in de bijlage.

Waarom eindbod?

Tijdens de onderhandelingen gaf de werkgever aan niet meer te kunnen bieden. Dat ze aan hun limit zaten. Daardoor konden ze bijvoorbeeld niet meer bewegen op reiskosten en een toeslag voor bezwarende werkomstandigheden. Op sommige punten konden we daarom geen overeenstemming bereiken. Daarover praten we verder in het overleg tussen vakbonden en SABIC (OVS). Dan zullen we punten als werkdruk, verlofsparen en bezwarende werkomstandigheden verder bespreken. We hebben wel aangegeven dat de OVS in de toekomst een ander karakter moet krijgen. Was nu te vrijblijvend. Dat heeft de werkgever toegezegd.

Maak je collega lid!

Ben je blij met ons? Je kunt ons helpen om nog meer mensen blij te maken, zoals een nog niet georganiseerde collega. Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar CNV leden werven. Ze kunnen ook zelf lid worden via www.cnvvakmensen.nl/sluit-je-aan/. Word lid!

Vragen?

Heb je nog vragen of opmerkingen?  Laat het dan weten. Dat kan via mail of via jouw cao-pagina. Je kunt natuurlijk ook onze kaderleden bij SABIC aanspreken.

Mede namens de kaderleden Christiaan, Erik, Bryan, Kevin, William en Ryan.

Ed Leunissen
bestuurder
M: 06 29 02 32 84
E: e.leunissen@cnv.nl

 

Downloads