Stemming eindvoorstel nieuwe cao Smurfit Westrock

De cao onderhandelingen hebben helaas niet tot het gewenste resultaat geleid. Afgelopen week hebben wij van Smurfit Westrock een formeel eindvoorstel ontvangen waar je nu op kunt stemmen. Onderin de mail zit de stemknop en in de bijlage vind je het eindvoorstel terug.

Ondanks dat we dit jaar op tijd zijn begonnen met de onderhandelingen, heeft het proces langer geduurd dan we hadden gehoopt. We merkte dat het verschil tussen onze looneis en hetgeen Smurfit Westrock ons heeft geboden te groot was. Ondanks diverse pogingen om dit gat te dichten, komen we maar niet dichter tot elkaar.

Op 5 september hebben wij een laatste overleg gehad met Smurfit Westrock over de nieuwe cao. We zijn tijdens dit overleg tot de conclusie gekomen dat we met praten niet dichter tot elkaar gaan komen. Het heeft weinig zin om meer pogingen te doen als de stappen die gezet worden te klein zijn om de verschillen te overbruggen. Ook wordt het tijd dat er meer duidelijkheid gaat komen voor de werknemers.

We hebben afgesproken dat Smurfit Westrock een eindvoorstel neerlegt welke wij ‘negatief’ zullen voorleggen aan onze leden.

We leggen dit negatief voor omdat het onder ons mandaat ligt. Echter is het altijd aan de vakbondsleden om te beslissen wat we hier uiteindelijk mee doen.

In de bijlage kun je het volledige eindvoorstel lezen en een stemknop vind je onderaan deze mail.

Waarom vinden wij het als vakbond onvoldoende voor een resultaat?
*Het loonbod voor 2024 ligt nog steeds onder de inflatie, wat een achteruitgang in koopkracht betekent. De gemiddelde inflatie ligt namelijk nog steeds boven de 3%. Voor 2025 ligt de verwachte looneis van CNV tussen de 3.5 en 6%, ook hier voldoet het loonbod niet aan.

*Van onze overige voorstellen is niet veel terug te zien in het eindbod

*Voorstel tot strakkere regels over de opname van TVT uren, terwijl wij daar juist een versoepeling in wilden zien

Voor de volledigheid kun je ook onze oorspronkelijke voorstellenbrief terugvinden in de bijlage.

Je kunt nu je stem uitbrengen over dit eindbod. Stemmen kan tot en met vrijdag 27 september 12.00 uur.


Rick Pellis
Bestuurder CNV
06 5120 2994

Downloads