Reminder Pensioen BMI: vul de enquête in voor 24 september 2024!

Half juli 2024 hebben jullie een nieuwsbrief met daarin een link naar een enquête ontvangen waarin we je een aantal mogelijkheden en keuzes voorleggen over de toekomst van jullie pensioen. Juist omdat we als CNV, pensioen zo’n belangrijke arbeidsvoorwaarde vinden wil ik jullie langs deze weg nogmaals oproepen om van deze gelegenheid gebruik te maken en jullie mening kenbaar te maken. Tot nu heeft helaas nog maar een zeer beperkt aantal van jullie van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Vul de enquête vóór 24 september 2024 in!

Nieuwe pensioenwet

Na een lange aanloopperiode zijn de eerste concrete stappen naar een nieuw pensioenstelsel gezet en is met instemming van de Eerste- en Tweede Kamer de nieuwe Pensioenwet op 1 juli 2023 in werking getreden. CNV vindt pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dat willen wij collectief regelen en met solidariteit erin. Wij willen een goed pensioen voor alle werkenden en gepensioneerden én voor nabestaanden en wezen. Op sectorniveau of ondernemingsniveau moeten door CNV en andere sociale partners nog veel afspraken en keuzes gemaakt worden over de invulling van het nieuwe pensioen, zo ook bij BMI. Zoals het er nu uitziet zal dit vanaf 1 januari 2027 moeten gaan gelden. Voor de toelichting op de begrippen en verdere inhoudelijke informatie over het nieuwe pensioenstelsel verwijs ik naar de nieuwsbrief van 22 juli.

De enquête

De voorbereidingen om de overgang van het opgebouwde pensioen bij PGB naar het nieuwe pensioenstelsel te realiseren zijn gezet. Juist omdat dit zo’n belangrijke arbeidsvoorwaarde is, willen we jullie een aantal mogelijkheden en keuzes voorleggen doormiddel van een aantal enquêtevragen. Je hebt tot 24 september 2024 de gelegenheid om de enquête in te vullen.

Meer informatie over het nieuwe pensioenstelsel en de keuzes die gemaakt moeten worden staan op de site van CNV

Martin van Eerde
Bestuurder CNV
M: 06 8191 9564
m.vaneerde@cnv.nl