Praat mee over tussenstand AnQore-cao

Een loonsverhoging van 2,75% per 1 januari voor een cao van 12 maanden. Dat is het laatste bod dat AnQore op tafel heeft gelegd bij de cao-onderhandelingen. Daarnaast erkent de werkgever dat het dragen van splash-pakken een bezwarende werkomstandigheid is. Een werkgroep gaat voor het volgende overleg op 11 september kijken op welke manier dit financieel gecompenseerd kan worden. Over deze en andere zaken willen wij als vakbonden met je in gesprek.

De werkgever is bij de bijeenkomst op woensdag op verschillende punten de vakbonden tegenmoet gekomen. Zo is de verlenging van het Sociaal Plan, toch een belangrijk punt voor jullie, voor AnQore bespreekbaar. Na een korte business update zijn de onderhandelingen gestart met een terugblik op de punten die in de vorige ronde (3 juli) besproken zijn, zodat we weer met alle partijen een goed beeld hadden van waar we staan.

Hoofdpunten

Duidelijk is naar voren gekomen dat het Sociaal Plan, de structurele loonsverhoging i.c.m. de ingangsdatum en het werken in splashpakken de drie hoofdpunten zijn. Nu ligt er 2,75% m.i.v. 1-1-2025 op tafel, verlenging sociaal plan tot 1-10-2026. Daarnaast zal voor de volgende onderhandeling met enkele leden uit beide onderhandelingsdelegaties gekeken worden naar de mogelijkheden m.b.t. het werken in splashpakken. Werkgroepen zullen zich ook buigen over de onderwerpen Duurzame inzetbaarheid en Resultaatbeloning.

Ledenraadpleging
Om je te bij te praten, willen we je uitnodigen voor ledenbijeenkomsten van de gezamenlijke vakbonden.

Wanneer:        maandag 2 september
Tijdstip:           Bijeenkomst 1: 14.00 uur tot 14.45 uur
                        Bijeenkomst 2: 15.00 uur tot 15.45 uur
Locatie:           COKA 2

Graag zien we je bij een van de bijeenkomsten om je mening te horen over de vorderingen aan de onderhandelingstafel om te horen wat jij van voorstellen van de werkgever vindt. De vierde onderhandelingsronde op 11 september zal dan starten met een terugkoppeling vanuit de vakbondsdelegatie.

Vragen?
Heb je nog vragen of opmerkingen? Laat het dan weten. Dat kan via mail of via jouw cao-pagina. Je kunt natuurlijk ook kaderlid Bert Voncken aanspreken.

Mede namens Bert,

Ed Leunissen
Bestuurder
M: 06-29023284
E: e.leunissen@cnv.nl