Periodiek overleg Bosch TT Tilburg

Herstart periodiek overleg
1. Overleg
Vanwege het feit dat cao-partijen Metalektro de afgelopen 8 maanden een cao conflict hebben gehad, hetgeen uiteindelijk heeft geleid tot een goed cao-resultaat, was de reden dat in die periode er ook geen periodiek overleg met jouw werkgever heeft plaatsgevonden.

Ondertussen is het periodiek overleg weer opgepakt met jouw werkgever vertegenwoordigd door de heren H. Kandelaars en K Fredik-Lux en heeft afgelopen woensdag 17 april het eerste van de twee voor dit jaar geplande overleggen reeds plaatsgevonden. Het tweede periodiek overleg staat gepland op 2 oktober 2019. De delegatie van CNV Vakmensen bestond uit Michael Maessen (CNV kaderlid) en Arjan Huizinga (bestuurder CNV Vakmensen).

2. Business update
Door jouw werkgever werd een business update gepresenteerd. Hieruit blijkt onder meer dat het verkoop volume vanaf 2017 niet verder meer oploopt, stagneert en zelfs enigszins terugloopt. Resultaten van divisies blijven achter op de planning, maar ook een stagnatie in de marktgroei in China draagt hier aan bij. Voor 2019 zijn de doelstellingen dan ook bijgesteld. Als gevolg hiervan neemt het aantal in te huren uitzendkrachten af.  

Bij een te verwachten overgang van een vier-ploegendienst naar een drie-ploegendienst zal dit aantal nog verder teruglopen.

Overige kengetallen* zijn dat de gemiddelde leeftijd bij Bosch TT 46,33 jaar is, er sprake is van een gemiddeld dienstverband van 10 jaar en het ziekteverzuim van tussen de 6 en 7 % momenteel te hoog te noemen is (* exclusief uitzendkrachten).

3. Looninhoudingen vanwege stakingsdagen
Werknemers van Bosch TT die deel hebben genomen aan de door de vakbonden georganiseerde stakingen in het kader van de cao-Metalektro hebben te maken gehad met een looninhouding. Deze correctie heeft in maart, over het nieuwe (hogere) loon plaatsgevonden. Dit had ingehouden moeten worden over het loon in januari (voor de loonsverhoging). De werkgever zal dit onderzoeken en een terugkoppeling geven over zijn bevindingen.

4. Werken op feestdagen in relatie tot een vier-ploegendienst
Vooruitlopend op de mogelijke invoering van een vierploegendienst zullen cao-partijen overeenstemming dienen te bereiken over de waarde (vergoeding) van het werken op een feestdag.

Hierover zullen de vakbonden op korte termijn een uitnodiging mogen ontvangen van jullie werkgever voor overleg.

5. Uitslag Medezeggenschapsverkiezingen
CNV Vakmensen heeft twee CNV leden kandidaat mogen stellen voor de Medezeggenschapsverkiezingen. De uitslag van de verkiezing is inmiddels bekend hetgeen voor CNV Vakmensen betekent dat de heer M. Maessen is gekozen. Helaas heeft onze CNV kandidaat de heer Ayhan Özkan onvoldoende stemmen gehaald.

6. CNV Vakmensen viert 125-jarig bestaan
In 2019 bestaat CNV Vakmensen maar liefst 125 jaar.
Dat vieren we een jaar lang met interessante bijeenkomsten, leuke activiteiten en feestelijke aanbiedingen.

1250 euro voor goed doel.
Vanaf 1 januari loopt er een speciale lid-werft-lid actie waarbij je voor ieder nieuw lid dat je aanbrengt twee cadeaubonnen van 25 euro van ons krijgt. 10 ledenwervers krijgen bovendien een bedrag van 1250 euro dat ze mogen weggeven aan een vereniging, stichting of goed doel van hun eigen keuze. 

Mede namens: Michael Maessen (CNV kaderlid)

Arjan Huizinga,
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5160 2032
E. a.huizinga@cnvvakmensen.nl