Pensioenregeling cao Bereide verf- en drukinktindustrie

In 2023 is de Wet Toekomst Pensioenen aangenomen. Deze wet vereist dat bijna alle pensioenregelingen in Nederland, inclusief die in de Bereide verf- en drukinktindustrie (VDI), worden aangepast. CNV heeft samen met FNV onderhandeld met de werkgevers in jouw sector en een akkoord bereikt, dat is vastgelegd in een transitieplan. Dit transitieplan leggen we nu POSITIEF aan je voor.

Online pensioenbijeenkomsten

Op 12 en 13 september organiseerden we twee online informatiebijeenkomsten waarin de pensioenspecialist, die dit traject begeleidt, uitleg gaf over de veranderingen in de nieuwe pensioenregeling en de redenen daarvoor. Kon je er niet bij zijn, maar wil je zijn verhaal toch horen? Je kunt de bijeenkomst van 12 september via deze link terugkijken: https://bit.ly/PENSIOENbijVDI 

Transitieplan

Bij deze nieuwsbrief horen 3 bijlagen : een beknopte samenvatting van wat er in het transitieplan staat, waarin we kort de informatie uit de bijeenkomst herhalen. Ook hebben we het volledige transitieplan bijgevoegd. Lees de samenvatting of neem het transitieplan goed door. En verder tref je de Brochure Het nieuwe Pensioen aan.

Krijg je de nieuwsbrief per post, dan tref je alle documenten aan op de webpagina Cao Bereide verf- en drukinktindustrie | CNV  aan onder Meer Downloads. 
Let op: CNV-leden ontvangen na deze nieuwsbrief een aparte e-mail waarin zij hun stem kunnen uitbrengen.

Positief stemadvies

Alles bij elkaar denken we dat we goede afspraken hebben gemaakt in de Bereide verf- en drukinktindustrie, en daarom adviseren we je om voor het transitieplan te stemmen. 

Stem vóór 23 september, 12 uur

Leden van CNV ontvangen na deze nieuwsbrief apart de mogelijkheid om hun stem uit te brengen. Heb je deze vandaag niet ontvangen? Check dan eerst je spambox (vaak vind je de mail daar terug). Heb je echt geen mail gehad, stuur dan een berichtje naar a.akdogan@cnv.nl  
Stem in elk geval vóór 23 september om 12:00 uur. Daarna sluit de stembus.

Vragen

Heb je vragen over het transitieplan of de nieuwe pensioenregeling? Stel ze dan vóórdat je stemt door mij een e-mail te sturen. Al onze nieuwsbrieven en bijlagen tref je op de website aan: 

Contact

Heb je verder vragen rondom je werk, de cao-onderhandelingen of je lidmaatschap? Neem dan contact met mij op. Het eenvoudigst gaat dit via de mail. 

Alptekin Akdogan
bestuurder CNV
M 06 41 62 95 15
a.akdogan@cnv.nl