Onze inzet voor de cao-onderhandelingen Zeeland Refinery

Recentelijk hebben de vakbonden een gezamenlijke enquête gelanceerd om te horen wat jullie belangrijk vinden voor jullie nieuwe cao. De uitkomst van de enquête is duidelijk en verwerkt tot onze inzet voor aankomende cao-onderhandelingen. Dank voor alle reacties, met jullie input zijn we gekomen tot een voorstellenbrief die recht doet aan jullie wensen.

Uitkomst enquête en onze voorstellenbrief

De uitslag van de enquête geeft een helder en eenduidig beeld. Uit de enquête bleek dat jullie een goede loonsverhoging belangrijk vinden, maar ook het aanpakken van de werkdruk en werkstress om te komen tot een goede werk-privé balans als prioriteit zien met daarbij de nadruk om gezond je pensioen te halen. Wij hebben al jullie input verwerkt tot diverse voorstellen waarmee we recht doen aan jullie wensen. De complete voorstellenbrief met daarin alle voorstellen is hieronder bijgevoegd. Deze voorstellenbrief is reeds aan jullie werkgever verzonden.

Wanneer beginnen de onderhandelingen?

De eerste onderhandelingsronde is gepland op 24 september 2024. Zo’n eerste ronde staat vaak in het teken van de uitwisseling en toelichting van de voorstellen van de vakbonden en van jullie werkgever en een toelichting over de ontwikkelingen en resultaten van het bedrijf. Na iedere onderhandelingsronde zullen we jullie op de hoogte houden via een nieuwsbrief. 

Cao 23 24 online te vinden

Ook is recentelijk de cao Zeeland Refinery voor 2023-2024 getekend. Hiervoor zijn de wijzigingen voortkomend uit het eindbod verwerkt tot een nieuwe tekst. De nieuwe cao-tekst is te vinden op onze website.

Praat mee op de cao-pagina

Volg ons op de cao-pagina waar je mee kunt praten over de cao en vragen kunt stellen. Ga naar de cao-pagina: Cao Zeeland Refinery | CNV 

Samen sterk

Wil jij ook een nieuwe cao met zeggenschap over de inhoud van de nieuwe cao? Goede arbeidsvoorwaarden komen er niet zomaar. Daar zorgen we samen met jullie voor! Kortom, wij zouden jullie willen oproepen om deze nieuwsbrief binnen Zeeland Refinery onder je collega’s te verspreiden. Wij hebben jouw steun nodig om tot een cao te komen die aansluit bij jullie wensen.
Hoe meer leden zich actief inzetten, hoe sterker we staan in de onderhandelingen met jullie werkgever. Het is belangrijk dat meer mensen binnen Zeeland Refinery lid worden. Alleen op die manier versterken we onze positie in de onderhandelingen. Is jouw collega nog geen lid? Overtuig deze collega om lid te worden!
Ga voor meer informatie naar Met jouw collega's staan we sterker. Nodig ze uit! | CNV 
Heb je vragen of opmerkingen? Schroom niet om ons te mailen of te bellen. 

Namens de onderhandelingsdelegatie,
Jesse de Decker en Erik Riemens (kaderleden),

Aron Foppen, bestuurder CNV
M 06 8191 9719 / a.foppen@cnv.nl

Downloads

Stel je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error