Nieuwsbrief Villeroy & Boch

We gaan nu echt beginnen met onderhandelen voor een nieuwe cao.

In mei 2024 hebben we al ledenvergaderingen gehad om jullie input op te halen voor een nieuwe cao. Jullie cao liep af op 1 juli 2024. Jullie wens was nadrukkelijk om voor de zomervakantie een nieuwe cao te hebben. Begrijpelijk. Helaas is dat niet gelukt. Dat had te maken met een miscommunicatie tussen directie en vakbonden over wanneer we zouden beginnen en een bestuurderswissel aan de kant van FNV. 

Nu echt beginnen

Vorige week hebben we weer ledenvergaderingen gehad. Dat was erg waardevol. Fijn om even elkaar te spreken en te kijken waar het bedrijf nu staat. Ook hebben we weer input opgehaald waarmee we de onderhandeling in kunnen gaan. We gaan nu echt beginnen. Zodra de voorstellenbrief naar de directie wordt gestuurd, ontvangen jullie die uiteraard ook. De cao-onderhandelingen zijn gepland op donderdag 3 oktober, dinsdag 15 oktober en donderdag 24 oktober 2024. Jullie hebben nog een flinke inflatieachterstand, dus we gaan keihard aan de bak voor een eerlijke verhoging. Dat verdienen jullie! 

Maak je collega lid!

De kracht van de vakbond is het collectief. Hoe groter de groep mensen die solidair met elkaar zijn, hoe groter de vuist die we kunnen maken naar de werkgever. Spreek je collega aan en heb het er met elkaar over! De maandelijkse contributie heb je er zo uit en naast een goede cao heeft lid zijn van de vakbond nog meer voordelen, zoals gratis juridische bijstand. Ook mensen die geen Nederlands spreken, kunnen lid worden. We hebben informatiefolders in allerlei talen en anders vertaal ik onze folders met Google Translate. Samen kunnen we ervoor zorgen dat werken voor iedereen loont!

Reageren of vragen?

We houden jullie op de hoogte. Bij vragen kan je me altijd bellen, appen of mailen. Op de cao-pagina Villeroy & Boch op onze website kun je altijd het nieuws over jouw cao-onderhandelingen teruglezen en reageren of vragen stellen. Ga naar jouw cao-pagina

Mede namens Hans, Marcel en Liza.

Stijn Duursma
Bestuurder CNV 
M: 06-81 91 95 55 
E:  s.duursma@cnv.nl