Nieuwe cao Essity Hoogezand

Gisteren, 16 september jl., hebben de leden van CNV en FNV tijdens de gezamenlijke ledenvergaderingen ingestemd met een nieuwe cao. Gefeliciteerd!

Op één iemand na die zich onthield van stemmen, hebben zowel de leden van CNV en FNV unaniem voor een nieuwe cao gestemd. Deze gaat in per 1 juli 2024. Alles wat we hebben afgesproken in de nieuwe cao, zullen jullie met terugwerkende kracht ontvangen. 

Afspraken nieuwe cao

Jullie salaris en de bijbehorende salarisschalen worden per 1 juli 2024 verhoogd met €125,= per maand en daarbovenop per 1 januari 2025 met 3,5%. Dit is structureel, dus het is niet zo dat als de cao afloopt, de loonsverhoging weer teruggedraaid wordt. Ploegentoeslag, vakantiegeld, etc. gaan dus ook omhoog.

Daarnaast hebben we o.a. afspraken gemaakt over de RVU-regeling, het sparen van overwerkuren, vitaliteitsbudget, uitzendkrachten, verlofsaldo en nog een aantal andere zaken. Alle uitgewerkte voorstellen vind je de bijlage. 

De kracht van de vakbond

Namens Edwin, Anton en Eric wil ik benadrukken dat we dit mooie resultaat met z'n allen bereikt hebben. Jullie hebben de tijd en moeite genomen om naar de ledenvergaderingen te komen en de input die we daar hebben opgehaald heeft ons ontzettend geholpen in de onderhandelingen.

De kracht van het vakbond zit in het collectief. Samen sta je veel sterker. Hoe meer mensen lid zijn van de vakbond, hoe groter de vuist die we kunnen maken naar de werkgever. 

De meest gegeven reden waarom mensen geen lid zijn van de vakbond is dat het ze nooit gevraagd is en dat ze er simpelweg nooit over nagedacht hebben. Ga daarom met je collega's in gesprek! Een beetje interesse in de ander en enthousiasme voor de vakbond doet al wonderen.

En... naast goede arbeidsvoorwaarden en inspraak daarover, heeft lid zijn van de vakbond nog veel meer voordelen. Denk bijvoorbeeld aan juridische bijstand.

Reageren of vragen?

Voor nu nogmaals proficiat met dit mooie resultaat. Nog vragen en/of opmerkingen? Ik ben altijd bereikbaar per telefoon, app of e-mail. 

Stijn Duursma
Bestuurder CNV 
M: 06 81 91 95 55 
E:  s.duursma@cnv.nl

Downloads

Stel je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error