Leden stemmen in met cao-resultaat bij ICL Fertilizers

Met een ruime meerderheid van 68% hebben de leden van CNV ingestemd met het cao-resultaat bij ICL Fertilizers. Dit betekent dat het resultaat wordt omgezet in een akkoord. Hieronder vind je de belangrijkste punten van de gemaakte afspraken.

Er gaat wat gebeuren aan de werkomstandigheden in de fabriek en dat is goed nieuws. Op dit moment zijn er namelijk situaties in de expeditie en productie waarin het werk onveilig is. De werkgever ontkende dat in eerste instantie, maar jullie acties hebben de ogen van de directie geopend. In de Townhall van 1 juli is een bedrag genoemd van ruim 8 miljoen dat ten behoeve moet komen van onderhoud en investeringen in de ExPro. Bovendien is afgesproken dat jullie als medewerkers invloed krijgen op hoe, waaraan en wanneer dat geld wordt besteed. Er komt een werkgroep, waarin de mensen van de werkvloer in de meerderheid zijn, die met voorstellen komt en voorlegt aan de directie.

Loon en looptijd

De cao loopt tot 1 juni 2025, dus in totaal 16 maanden. In die periode gaan de lonen in totaal met 6% omhoog:

  • 4,5% per 1 maart 2024 (dus met terugwerkende kracht) en
  • 1,5% per 1 januari 2025.

In de bijlage van deze nieuwsbrief kun je het hele resultaat lezen.

Trots!

Tot slot mogen jullie als werknemers enorm trots zijn op jezelf. Dankzij jullie bereidheid tot actie hebben we druk kunnen uitoefenen op de werkgever. Dit heeft geleid tot een beter resultaat dan wat er vóór de acties op tafel lag. Jullie hebben samen een vuist gemaakt en een duidelijk signaal afgegeven aan de directie. Zonder jullie inzet was dit resultaat niet mogelijk geweest. Wees daar trots op!

Vragen/opmerkingen

Heb je nog vragen of opmerkingen? Daarvoor kun je terecht op onze speciale cao-pagina over ICL Fertilizers: Cao ICL Fertilizers | CNV. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met mij, onderhandelaar Alptekin Akdoğan.

Alptekin Akdoğan,
CNV-onderhandelaar
06 41 62 95 15
a.akdogan@cnv.nl

Downloads